Loading...
Badkamer

5x inspiratie voor een moderne badkamer

Ga jij binnenkort je badkamer verbouwen of kom je in een nieuw huis te wonen waar de badkamer aan een moderne upgrade toe is? Zoek niet verder, want wij hebben de ideale checklist voor je klaargezet om een moderne badkamer in te kunnen richten. Alle moderne badkamers bevatten namelijk bepaalde elementen. Je hoeft ze echt niet allemaal toe te voegen, maar doe er vooral je voordeel mee en pak er wat inspiratie uit.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn helemaal hip in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een houten wastafelmeubel met een waskom van steen. Leg een jute vloerkleed op de grond in plaats van een badmat en zet een mooie, groene plant op een houten krukje naast het bad. Natuurlijke materialen zorgen voor een ware spa uitstraling en wie wil dat nu niet in zijn eigen badkamer?

Waterbesparende sanitair

Een half uur douchen en lekker veel water gebruiken is echt niet meer van deze tijd. Ga voor waterbesparende kranen en een waterbesparend toilet. Dat is niet alleen veel beter voor het milieu, maar scheelt ook op je energierekening. De kans dat je merkt dat je minder water verbruikt is trouwens ook heel klein, zeker als je het toilet doorspoelt. 

Gaaf tegelwerk

Tegels hebben een complete comeback gemaakt in de badkamer en dan doelen we voornamelijk op geglazuurde tegels in een gaaf patroon. Mozaïek hoeft dan weer niet, maar kijk bijvoorbeeld eens naar geglazuurde tegels welke je in een visgraatvorm kunt plakken. Je kunt ook een gaaf patroon in de douche plaatsen, bijvoorbeeld alleen op de vloer bij een inloopdouche. 

Bijzondere kranen

Bij het installeren van je kranen hoef je echt geen saaie kranen te kiezen. Je kunt namelijk kranen in allerlei kleuren vinden, zoals zwart, koper of zelfs goud. Daarnaast kun je kranen laten inbouwen in de muur voor een superluxe uitstraling of kun je er juist voor kiezen om een vrijstaande kraan naast het bad te plaatsen. Keuze genoeg!

Handige gadgets

Moderne badkamers kunnen bijna niet meer zonder handige gadgets. Denk hierbij aan verwarmde spiegels tegen het beslaan tijdens het badderen of douchen of een fijne doucheradio die waterbestendig is. Je kunt tegenwoordig de badkamer volledig high-tech maken, dus bekijk deze opties vooral. Zo maak je de tijd gespendeerd in de badkamer nog aangenamer.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met baden+.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *