Loading...
Bouwen & Verbouwen

Aanhangwagen kopen, waarop letten?

Een aanhangwagen kopen is voor zowel particulieren als bedrijven erg interessant. Een aanhanger komt gewoon altijd wel van pas en je zult merken dat het erg fijn is als je een eigen aanhangwagen hebt. Zo hoef je er niet steeds een te huren, waardoor je ook zal merken dat een aanhanger vaker van pas komt als dat je in eerste instantie had gedacht.

Een aanhanger is natuurlijk ideaal voor tijdens een verbouwing of verhuizing, maar denk ook aan andere momenten waarop een aanhanger van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vakantie: met een aanhanger achter je auto kan je met het gehele gezin op vakantie en hoef je je geen zorgen te maken om de bagageruimte.
  • Opruimen: de zolder of je schuurt aan het opruimen? Dan is de kans groot dat je veel spullen tegenkomt die naar de gemeentewerf gebracht moeten worden. Een aanhanger is hiervoor ideaal.
  • Tuinieren: ook voor mensen met een grote tuin is een aanhanger erg handig. Denk bijvoorbeeld voor het vervoeren van tuinmaterialen, maar ook voor het afvoeren van tuinafval.
  • Laadruimte: extra laadruimte in je auto komt altijd van pas. Een bankstel of scooter past natuurlijk niet in je achterklep. Met een aanhanger kan je gemakkelijk grote spullen vervoeren.

Welke aanhangwagen is voor mij geschikt?

Bij het kiezen van de juiste aanhanger is het belangrijk om jezelf af te vragen waarvoor je deze wilt gaan gebruiken. Je hebt verschillende typen aanhangwagens: gesloten, open, kipper, geremd, ongeremd, groot, klein en noem zo maar op.

Geremde of ongeremde aanhangwagen

Een van de belangrijke punten waarop je moet letten bij het kopen van een aanhangwagen is of het model geremd of ongeremd is. Een geremde aanhanger beschikt over een remsysteem, terwijl ongeremde aanhangwagen geremd moeten worden door de remmen van je auto. Over het algemeen bieden geremde modellen meer veiligheid. Zeker bij het vervoeren van zware ladingen is een geremde aanhanger nodig. Ongeremde modellen zijn vaak een stuk voordeliger en zijn prima geschikt voor particulier gebruik, zoals het vervoeren van een bankstel, tuinafval, vakantiebagage, fietsen en noem zo maar op.

Kies voor een Hapert aanhanger

Hapert is dé specialist als het gaat om betrouwbare, robuuste en duurzame aanhangwagens. Niet voor niets is Hapert al jaren marktleider op het gebied van lichte aanhangwagens in de Benelux.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *