Loading...
Bouwen & Verbouwen

Waarom een vastgoedmakelaar inschakelen?

Een vastgoedmakelaar weet als geen ander hoe de woningmarkt in zijn regio in elkaar zit en beschikt over de juiste expertise om je te helpen bij vastgoedtransacties. Veel mensen schakelen een vastgoedmakelaar in bij de verkoop of aankoop van een woning. Maar wat kan een vastgoedmakelaar voor je betekenen? Lees het in dit artikel!

 

Ben je eigenaar van een woning, appartement of stuk grond en beslis je op een dag om dit te verkopen? Dan kan je kiezen tussen zelf verkopen of een vastgoedmakelaar inschakelen. Voor zijn of haar diensten vraagt een makelaar een afgesproken percentage van de verkoopprijs van het eigendom. Is het inschakelen van een vastgoedmakelaar dit geld waard? Wij vinden van wel. Daarom hebben we verschillende redenen verzameld om wél beroep te doen op een makelaar!

Redenen om wél beroep te doen op een vastgoedmakelaar

Het verkopen van een woning of stuk grond kost enorm veel tijd en moeite. Het is dan ook goed om jezelf de vraag te stellen of je bereid bent dit er zelf in te investeren. Vastgoedmakelaars beschikken over de juiste expertise en ervaring om dit werk voor je uit handen te nemen met vaak ook een beter eindresultaat.

 

 

  • Juiste vraagprijs bepalen. Een vastgoedmakelaar heeft dankzij opleiding, kennis van de woningmarkt en ervaring de juiste expertise in huis om de juiste vraagprijs voor je eigendom te bepalen. Na een grondige inspectie en vergelijking kan er een nauwkeurige schatting opgesteld worden. Met een realistische vraagprijs, waar zowel verkopers als potentiële kopers zich kunnen vinden, is de kans op een snelle en succesvolle verkoop groter.
  • Promotie. Natuurlijk kan je tegenwoordig zelf jouw eigendom bij verkoop promoten, maar dit zal lang niet zo effectief zijn als de promotie door een vastgoedmakelaar. Vastgoedmakelaars hebben namelijk een enorm netwerk waarop zij jouw eigendom onder de aandacht kunnen brengen. Ook zal de promotie beter zijn door de professionele omschrijving en professionele foto’s.
  • Minder administratie. Bij de verkoop van een woning of stuk grond komt veel administratie kijken. Als je een vastgoedmakelaar inschakelt dan neemt hij of zij dit allemaal voor je uit handen. Dat scheelt enorm veel tijd.

 

 

Ben je op zoek naar een vastgoedmakelaar in de provincie Antwerpen? Heylen Vastgoed heeft 10 kantoren in de provincie Antwerpen. Als vastgoedmakelaar bieden zij de complete service bij verkoop of aankoop van eigendommen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *