Loading...
Bouwen & Verbouwen

Asbest laten verwijderen? Dit kan je doen!

Je kunt het asbest niet zomaar zelf verwijderen. Dit komt omdat deze stof erg gevaarlijk kan zijn wanneer stofdeeltjes in de lucht vrijkomen. Wanneer je deze stofdeeltjes inademt, kan dit leiden tot ernstige chronische ziekten. Omdat je het asbest het beste kan laten verwijderen, kunnen de kosten oplopen. Hoe kunt u geld besparen op asbestverwijdering?

Wat is asbest?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat asbest is. Asbest kan worden omschreven als kleine mineralen die zijn opgebouwd uit zeer fijne vezels. Wanneer deze vezels afbreken, kan dit zeer schadelijk zijn voor het menselijk lichaam, vooral bij langdurige blootstelling. Dit kan leiden tot ziekten zoals asbestose, mesothelioom en zelfs longkanker. Omdat deze stof zo schadelijk is, is het in Nederland ten strengste verboden om deze stof in bouwmaterialen te gebruiken. Asbest wordt dan ook vooral aangetroffen in woningen gebouwd voor 1993. Als het gaat om stevig gebonden asbest, is onmiddellijke verwijdering niet nodig, maar wel op de lange termijn. Als er losse asbest is, moet dit onmiddellijk worden verwijderd.

Waar wordt asbest gevonden?

Asbest komt vooral voor op golfplaten en daken, maar ook op plekken die je misschien niet verwacht, zoals een plafond of vensterbank. Omdat asbestvezels erg gevaarlijk zijn, moeten je asbest laten verwijderen. In Nederland is asbestverwijdering verplicht. Mensen zien de kosten van asbestverwijdering als een verzonken kost, maar dat is helemaal niet het geval. Op de lange termijn bescherm je je gezondheid, en dat is het allerbelangrijkste.

Kostenbesparingen

Om geld te besparen, kunt u het beste een specialist inhuren. Dit lijkt tegenstrijdig, maar is het niet. Zelfverwijdering van asbest is een zeer gevaarlijke klus waarvoor het nodige materiaal nodig is. Door het inhuren van een specialist wordt asbestverwijdering in één keer goed verwijderd, zodat je er geen omkijken naar hebt. Hierdoor komen er ook geen onverwachte kosten bij kijken. Vraag altijd eerst een offerte aan. Goedkoop is duurkoop!

One comment
  1. Tom Hoekstra

    Ik ben echt een klusser, maar asbest zou ik nooit zelf verwijderen. Je moet echt je gezondheid voorop stellen en bij het vermoeden van asbest in je woning een bedrijf inschakelen. Ik heb helaas iemand in mijn omgeving gehad die ziek is geworden door asbest, dit was al wel een ouder iemand die er vroeger mee in aanraking is gekomen. Je wilt dat echt voorkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *