Loading...
Woonkamer

Drie tips voor een geordend huis

Thuisblijven luidt het advies. Dat betekent dat we ontzettend veel thuis zijn. We wonen niet alleen thuis, maar werken ook thuis. Een fijne woonkamer met een rustige werkplek is essentieel. Om dit te creëren is het ook belangrijk dat een huis opgeruimd is. Een opgeruimd huis, is namelijk een opgeruimd hoofd. Hier vind je een aantal tips op je huis geordend te houden.

Less is more

Het is misschien cliché maar wel waar; less is more. Hoe minder spullen je hebt, hoe minder er kan rondslingeren. Tijdens Covid-19 hebben we genoeg tijd om af en toe wat spullen uit te zoeken. Doe dit per categorie. Begin bijvoorbeeld bij de keuken of bureau accessoires. Bewaar de spullen die je écht nodig hebt. Het kost misschien even wat tijd, maar het is absoluut de moeite waard. Vind je het moeilijk om spullen weg te gooien? Breng het dan naar de kringloop of geef het weg aan vrienden of familie, dit geeft extra voldoening.

De juiste opberger

Om je huis te ordenen, heb je ook genoeg ruimte nodig om spullen in op te bergen. Ga bijvoorbeeld eens opzoek naar een mooie kast. Heb je minder ruimte? Heb je wel eens nagedacht over een dressoir kopen? Een dressoir neemt niet veel ruimte in beslag. Ook oogt het niet groot in de woonkamer omdat een dressoir erg laag is vergeleken met een servieskast bijvoorbeeld. Bij Emob.nl vind je een ruim aanbod aan dressoirs. Van een strak wit meubel tot een stoer industrieel meubelstuk. De meeste dressoirs hebben deurtjes of lades waardoor je er ontzettend veel spullen in kwijt kan, zonder dat iemand het ziet.

Opruim moment

Wanneer je elke dag een beetje opruimt, wordt het veel leuker en makkelijker. Neem ’s ochtends en ’s avonds daarom bewust even de tijd om de vaatwasser aan te zetten of de keukentafel te ordenen. Dit kan je ook doen tijdens je lunchpauze maar die is eigenlijk echt bedoeld om even pauze te nemen. Door elke dag op te ruimen voorkomen je dat kleine spulletjes zich gaan ophopen tot een grote hoop rommel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *