Loading...
Bouwen & Verbouwen

De 3 tips om op onderhoud van je huis te sparen

Het is super leuk om een eigen huis te hebben maar het kan ook handen vol met geld kosten. Wij geven je de 3 tips om geld te besparen op onderhoud van je huis!

#1. Kunststof kozijnen

Moet je je kozijnen vervangen of koop je een nieuw huis. Kunststof kozijnen schelen enorm in onderhoud, je hoeft deze namelijk niet te verven zoals houten kozijnen. Ze zijn super gemakkelijk schoon te houden en gaan ook nog eens jaren lang mee. Geen omkijken meer naar dus!

#2. Goed verfwerk

Bespaar nooit op de verf van je huis. Je hebt namelijk echt geen zin om ieder jaar weer opnieuw die vervelende verfklus te doen. Ga voor kwaliteitsverf die jarenlang goed dekkend op de muren blijft zitten. Ziet er ook nog eens verzorgd uit!

#3. Dakgoten jaarlijks legen

Het is een erg vervelende klus, maar door jaarlijks de dakgoten goed te legen, ontstaat er geen rotting en voorkom je lekkage. Houdt je dakgoten goed schoon en controleer ze na een flinke regenval. Als er een lekkage zit kun je eerder ingrijpen. Zo gaan je dakgoten langer mee.

Als je het onderhoud van je huis goed bijhoudt en niks uitstelt, zul je uiteindelijk flink op kosten besparen. Het kost immers meer om iets compleet te vervangen, dan een onderdeel aan je huis te repareren. Hoe sneller je defecten en lekkages opmerkt, hoe sneller je hierop kunt handelen en grote reparaties voorkomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *