Loading...
Keuken

Zo bewaar je koffiebonen het beste

Niets is zo vervelend als producten die over datum gaan en hierdoor niet langer geconsumeerd kunnen worden. Hoewel de meesten van ons ervan uitgaan dat koffiebonen onder droogwaar vallen, zijn koffiebonen eigenlijk een vers product en hebben dus een beperkte houdbaarheid. Je leest hier hoe je jouw koffiebonen het beste bewaart, zodat je er lang plezier van hebt.

Houdbaarheid van koffiebonen

Wanneer je je koffiebonen niet goed bewaart, gaan de kwaliteit en de smaak van de koffie erg achteruit. Dit is natuurlijk zonde, want zo kan je het niet meer aan je gasten serveren of er zelf van genieten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de levensduur van je koffiebonen te rekken. Zo zijn er een aantal factoren die invloed hebben op de houdbaarheid van koffiebonen. Deze factoren zie je in het onderstaande rijtje.

  • Vocht: vocht versnelt chemische processen, zoals het verouderen en het oxideren van koffiebonen. De kwaliteit van de koffiebonen gaat hierdoor snel achteruit. Bewaar je koffiebonen dus op een droge plek en in een afgesloten container.
  • Temperatuur: om de veroudering van je koffiebonen te vertragen, verlaag je de temperatuur waar je koffiebonen bewaard worden. Bewaar je koffiebonen dus op een koele plek.
  • Koffiebonen invriezen: door je koffiebonen in te vriezen, behoud je de smaakt van vier weken tot wel drie maanden. Let wel op: een geopend pak koffiebonen kan je niet invriezen.
  • Zuurstof en licht: wanneer koffiebonen in aanraking komt met zuurstof, oxideren de aromastoffen. Ditzelfde gebeurt bij te veel blootstelling aan licht. Hierom is het goed om je koffiebonen goed afgesloten in het donker te bewaren.

Bewaar je koffie dus het beste op een koele, droge en donkere plek, het liefst in een afgesloten container. Zo behoud je de meeste smaak en geniet je er lange tijd van. Op zoek naar heerlijke koffiebonen. Bekijk het grote aanbod koffiebonen van Koffiepiraat.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *