Loading...
Geen categorie

De grootste nadelen van spouwmuurisolatie

Waarom zou u uw spouwmuren isoleren? Als u er geen last van hebt, dan kunt u denken: “Laat het maar zitten. Het is nu nog geen probleem voor ons.”. Ongetwijfeld heeft spouwmuurisolatie zo z’n voordeleen en in theorie is het één van de meest energiebesparende soorten van isolatie. Dat betekent niet dat er geen lijst is met nadelen. Heeft u daar al eens naar gekeken? Bij deze een aantal punten.

  • Kosten van een spouwmuurisolatie

Uw spouwmuren isoleren brengt een bepaalde prijsklasse met zich mee. Het is vaak veel duurder dan andere plekken die u binnen het huis kunt isoleren. Dit is niet zomaar een klus die u zelf moet doen. Naast de kennis heeft u ook speciaal gereedschap nodig om uw spouwmuur te isoleren. Het is een investering met een behoorlijk prijskaart, maar de keerzijde hiervan is dat het rendement vaak wel hoog ligt.

  • Is de spouwmuur helemaal opgevuld?

Wanneer men van start gaat met spouwmuurisolatie, worden er gaten in de buitenmuur geboord. Door deze gaten kom je terecht in de ruimte, tussen muren, en wordt dit vervolgens vol gespoten. Maar doordat het door kleine gaten gaat, kunt u niet altijd weten en/of zien of het helemaal opgevuld is. Dan kan het zo zijn dat er niet alleen warmte ontsnapt door het gat, maar dat die plek ook nog eens extra is blootgesteld aan de warmte verschillen. Dit kan leiden tot condensatie en vervelende vochtplekken.

  • Het laak vaak sporen achter aan de buitenkant van je huis

Het is vaak zo dat er toch ‘littekens’ achter blijven op de muur. Deze wilt u graag verbergen en vaak doet men dat met een dikke laag buitenmuurverf. Dit kan ook een behoorlijk gedoe zijn. U kunt er voor kiezen om het te laten zitten of om het te verbloemen.

Ziet u meer voordelen dan nadelen of wilt u meer weten. Dan is het goed om op zoek te gaan naar bedrijven met betrekking tot spouwmuurisolatie Zeeland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *