Loading...
BadkamerBouwen & VerbouwenInterieurKeukenWoonkamer

De voordelen van keramische tegels

Keramische tegels zijn een van de meest populaire vloermaterialen in huizen en kantoren over de hele wereld. Naast de keramische vloer zijn Keramische tegels ook een goede keuze voor muren, badkamers en meer. Keramische tegels zijn zo’n goede keuze omdat ze veel voordelen met zich meebrengen.

Voordelen

Milieuvriendelijk.

Keramische tegels zijn gemaakt van klei, zand en glas. Vaak  is dit van gerecycled en/of recyclebaar materiaal. Dus een duurzame keuze en een lage ecologische voetafdruk. Keramische tegels kunnen ook helpen om uw energieverbruik (en rekeningen) te verminderen door uw huis in de zomer koeler te houden. Ze voegen zelfs enkele isolerende eigenschappen toe aan uw huis voor de winter.

Onderhoudsvriendelijk.

Een keramische tegel is gemakkelijk te onderhouden. Van eenvoudige reiniging tot optionele afdichting na verloop van tijd. Naast de basisroutineschoonmaak is er geen speciaal onderhoud nodig. daarnaast zijn keramische tegels kosteneffectief. Natuurlijk geld: hoe meer high end de tegel die u kiest, hoe hoger de kosten. En hoe gedetailleerder het ontwerp, hoe meer u zal betalen, maar dat is met alles zo.

Vochtbestendig.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de ophoping van vocht in keramische tegels. U kunt de vloer desgewenst ook met veel water wassen. In tegenstelling tot houten vloeren worden keramische tegels niet beschadigd door vloeistoffen.

Eindeloze stijl en ontwerpopties.

Er zijn letterlijk honderden verschillende keramische tegels bij tegelleveranciers zoals Ceramica Vloeren. Van houtlook tot en met marmerlook en nog veel meer. Klasse 3 en 4 keramische tegels (tegels die zijn gemaakt voor matig tot zwaar vloerverkeer) zijn krasbestendig.

Goed voor mensen met allergieën.

In tegenstelling tot tapijt trekt een keramische tegel geen stof en stofmijt aan, dit komt doordat deze antistatisch zijn. Woningen met keramische vloertegels hebben minder omgevingsstof, waardoor de lucht in uw huis veel gezonder wordt door het verminderen van de hoeveelheid huishoudelijke allergenen. Dit is een fantastisch voordeel voor mensen die last hebben van stofallergie. Keramische tegelvloeren zijn bovendien bestand tegen brand, rot, insecten, vieze geurtjes en verbleking.

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *