Loading...
Badkamer

Een handdoek van kwaliteit kopen

Als je handdoeken kopen gaat wil je natuurlijk verzekerd zijn van een kwaliteit handoek die lang mee gaat en lang zacht zal zijn. Zo één die je tegenkomt in een hotel. Alleen de prijzen van handdoeken liggen uiteen van veel te duur tot hele lage spotprijzen. Dus welke handdoeken hebben een goede kwaliteit voor een eerlijke prijs? Dit is best moeilijk om in te schatten, want helaas kun je niet vertrouwen op de zachtheid van de handdoeken als je in de winkel bent. Fabrikanten voegen namelijk kunstmatige weekmakers aan de stof toe om ze altijd fluweelzacht te laten aanvoelen in de schappen. De vraag is of ze na een paar wasbeurten zo zacht blijven. Op de prijs hoef je niet te rekenen, al zijn supergoedkope handdoeken zelden van acceptabele kwaliteit. Let in ieder geval op het volgende: 

Weefselgewicht in gram per m2 

Boven de 550 g / m2 heb je te maken met een middelzware stof. Ruim 650 gram / m2 is de kwaliteit van het hotel. Egyptisch katoen is de gouden standaard, maar pima-katoen is over het algemeen ook van goede kwaliteit. Als hier handdoeken van zijn gemaakt, zal dit zeker worden aangegeven. 

Materiaal  

Kijk op het etiket of de handdoek gemaakt is van 100% gekamd katoen want hij blijft lang zacht. Bij gekamd katoen zijn de kortere draden verwijderd zodat de handdoek sterk blijft en geen pluisjes genereert. 

Dichtheid  

Kijk goed naar de dichtheid van de steken in de stof. Hoe hoger de dichtheid, hoe meer water de handdoek kan opnemen. 

Kijk naar de naad 

Een handdoek van kwaliteit moet minimaal een dubbele naad hebben. Bovendien wordt de onderkant van de stof twee keer gevouwen en vervolgens genaaid. Het stiksel moet ook dubbel gestikt zijn, omdat dit de zoom veel sterker maakt. Dit zorgt ervoor dat je weet dat de handdoek lang mee zal gaan.  

Gewicht 

Vouw de handdoek in de winkel open en houd hem met beide handen vast. Op deze manier kunt u het gewicht van de handdoek correct inschatten en een beter beeld krijgen van de kwaliteit. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *