Loading...
Geen categorie

De invloed van elektronica op kinderen

Techniek en elektronica wordt steeds populairder en alles gaat tegenwoordig online. Deze digitalisering heeft vele voordelen, maar ook een aantal nadelen. Ieder huis heeft 2 tv’s, een iPad en vele telefoons. Ook de kinderen krijgen op jonge leeftijd al een telefoon of iPad. Dit gedrag heeft veel nadelen. We hebben de nadelen voor je op een rijtje gezet. 

Eten 

Vaak mogen kinderen eten voor de iPad of tv. De kinderen zijn dan afgeleid en dit is makkelijker voor de ouders. Alleen dit is niet goed voor het kind. De kinderen zijn afgeleid en zijn niet bewust bezig met het eten. Hierdoor krijgt het lichaam geen signalen binnen dat er gegeten wordt. Hierdoor kan het kind te veel eten en krijgt hij meer binnen dan hij nodig heeft of hij spuugt het uit. 

De kans bestaat dat het kind uiteindelijk overgewicht krijgt. Dit komt omdat hij meer eet dan dat hij nodig heeft en door al het tv kijken beweegt hij veel minder. Als ze meer gaan eten en minder gaan bewegen is de kans op overgewicht groot. Kinderen moeten meer spelen met houten blokken of meer buiten gaan spelen.

Ontwikkeling

De ontwikkeling van het kind is het belangrijkste op jonge leeftijd. Een van de belangrijkste ontwikkelingen die een kind moet doormaken is het ontdekken en verkennen van alles. De verkenning geeft meer kennis en de fantasie van het kind groeit. Speelgoed kan een grote impact hebben op de slimme groei van een kind. Tablets en elektronica zorgen ervoor dat kinderen niet deze ontwikkeling doormaken. Deze techniek maakt vaak geluidjes en beweegt. Hierdoor wordt de creativiteit al ingevuld en hoeft het kind geen fantasie te gebruiken. Kinderen moeten vaker spelen met educatief speelgoed. Een goed voorbeeld hiervan is Grimms. Dit merk maakt veel educatief speelgoed. Grimms houten speelgoed is minimalistisch en hierdoor moeten kinderen hun fantasie meer gebruiken. Dit bevordert de creativiteit van de kinderen.  

Een andere ontwikkeling die kinderen minder doormaken is de sociale-emotionele ontwikkeling. Als kinderen veel met elektronica omgaan leren ze niet hoe ze contact moeten maken met mensen. Daarnaast zijn we zelf ook veel bezig met elektronica en besteden we minder aandacht aan het kind. Hierdoor verschuift de ontwikkeling een aantal maanden. De enige oplossing hiervoor is alle elektronica soms aan de kant schuiven en te gaan spelen met het kind. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *