Loading...
Tuin

De leukste schutting en afrastering ideeën voor je tuin

Er zijn verschillende manieren om je tuin af te rasteren, de een is wat duurder dan de ander en het is natuurlijk helemaal afhankelijk wat jij mooi vindt. Wij geven jou een paar voorbeelden met handige tips.

Tuingaas

Een van de eenvoudigste afrasteringen is tuingaas. Het is niet moeilijk om tuingaas te plaatsen. Je hebt hiervoor niet veel materialen nodig en de levensduur is vrij lang. Hetgeen je nodig hebt zijn palen en steunpalen, spandraad en spanbeugels. Verder heb je cement nodig om de palen in de grond te plaatsen.

Bamboe

Een prachtig materiaal om voor het omheinen van je tuin te gebruiken is bamboe. Bamboe is sterk en mooi en ook nog eens heel gemakkelijk om af te snijden. Een groot pluspunt aan bamboe is dat het heel duurzaam is. Bamboe gaat lang mee en groeit snel. Wil jij dus een prachtige tropische uitstraling, gebruik dan veel mooie planten zoals palmbomen en verwerk bamboe in je tuin. Met een bamboe hekwerk gaat jou tuin de show stelen!

Schapenhek oftewel kastanje houten hekken

Een schapenhek, oftwel een kastanje hekwerk, is ideaal om je tuin af te rasteren of in verschillende dimensies te verdelen. Je kunt schapenhekken in verschillende lengtes en hoogtes bestellen, ze zijn gemakkelijk te plaatsen en geven je tuin een prachtige uitstraling. Met een schapenhek kun je alle kanten op. Wil je bijvoorbeeld een stuk tuin waar bloemen instaan af rasteren of je moestuintje omheinen, dit kan allemaal met een schapenhek.

Pallets

Sinds een aantal jaar zijn pallets enorm populair! Pallets zijn voor heel veel dingen te gebruiken. Je ziet ook steeds vaker dat er meubels van gemaakt worden. Maak van pallets een mooie schutting, ze zijn goedkoop in aanschaf en het ziet er strak en modern uit.

Natuurlijke schutting van planten

Je kunt ook planten gebruiken als natuurlijke schutting. Als de planten in de zomer in bloei staan, heb je meer privacy en het maakt je tuin ook nog eens mooi en zomers. Heerlijk om in de zomer in een groene tuin te zitten!

One comment
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *