Loading...
Interieur

Inspirerende ideetjes voor het inrichten van je zolder

Het hebben van een zolder kan best wel leuk zijn. Vaak hebben wij er geen idee wat ermee te beginnen. Als je op de zolder komt is het er in negen van de tien gevallen en rommelhok. Van opbergboxen tot aan de grote zakken met de spullen die wij niet of nauwelijks gebruiken. Uiteraard een paradijs voor de kleine wezens onder ons zoals spinnen, kakkerlakken of muizen. Wat dacht je ervan om jouw zolder nou eindelijk van een schoonmaakbeurt voorziet en hem heel nuttig en effectief te besteden? Goed idee hè! In deze blog zullen wij de vele mogelijkheden bekijken om jou zolder geïnspireerd door wat jou drijft in te richten.
De zolder kan nou eenmaal ruimtelijk zijn, maar soms ook niet. Wat wel altijd de realiteit is, is dat je zolder op vele manieren kan worden ingericht en ingezet. Uiteraard is de eerste stap om na te gaan wat je inspireert.

Denk bijvoorbeeld aan je drang om het gevoel te hebben alsof je de eigenaar van een boetiekje bent. Je zou je zolder kunnen inrichten naar de stijl van een klerenwinkeltje waarin je jouw garderobe, je tassen, riemen en bijous kwijt kunt. Je kunt er zelfs je make up station in kwijt, geflankeerd door 3D spiegels, de poefjes en goede belichting. Niet gek he! Zo’n inspiratie?

En wat als je graag knutselt en dit op een veilige plek wilt voortzetten, waar je ongestoord en in alle rust aan de slag kunt? Dan is de zolder daar uitermate geschikt voor. Ben je een naaister? Dan plaats je er je naaimachine op een daarvoor bestemde tafel, rollen stof op spoelen en je organiser. Vergeet niet je mannequin, een paskamertje, de spiegels en de goede belichting. Nou, als dit je niet doet herinneren aan een convectiebedrijf dan weten we niet wat wel!

Heb je niet de mooie dromen zoals een boetiek opzetten en ga je liever niet naar de knutselhoek? Dan geniet je zeker van familiebezoek. Je zou je zolder kunnen inrichten geïnspireerd door een kamer uit een 5-sterrenhotel. Denk bijvoorbeeld aan een super bed, voorzien van overwegend witte linnen en lichte beddensprei en super kussens, een gestoffeerde vloer, lange zware gordijnen met overklap. Ook zou je er een mini lounge in kunnen doen met een iets wat luxe look, een kaptafel annex bureau met stoeltje. Hoe handig zou het zijn als je er ook een ijskastje in plaatst, een koffiezet apparaat, kastje en wasbakje. Doe er dimlichtjes bij.

Een eigen badkamer

Je maakt het je gasten fantastisch, als je ze ook voorziet van hun eigen bad en toilet. Dan hoeven ze niet steeds bij je langs voor hun kleine of grote behoefte. Voorzie je badkamer van een cabine de ook als badkuip gebruikt kan worden. Plaats er verder een bad gordijntje bij. Zorg ervoor dat het bad en toilet niet te beknopt zijn waardoor elkaar’ s adem niet voelbaar is. Voorzie de badruimte van grote spiegels met goede belichting. En om het geheel compleet te maken, plaats je er wat heerlijke geurtjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *