Loading...
Bouwen & VerbouwenInterieur

Vier soorten systeemplafonds voor in een kantoorruimte

Een systeemplafond is een plafond wat als tweede plafond onder het oorspronkelijke plafond hangt. Wanneer een kantoorruimte net nieuw is, komt het vaak voor dat er nog geen plafond in de ruimtes zit waardoor ruimtes nog erg kaal zijn. Een systeemplafond is dan de beste oplossing. Hieronder vind je meer informatie over de soorten systeemplafonds.

Alle systeemplafonds werken met een raster waarin plafondplaten worden gelegd. Hoe dit wordt gedaan verschilt per plafond, waardoor systeemplafonds verschillen qua uitstraling. Ook heeft het soort systeemplafond invloed op hoe de verlichting wordt geplaatst. Er zijn in totaal 4 plafondsoorten.

Inlegplafond

Bij een inlegplafond liggen de platen op dezelfde hoogte als het systeemraster. Als je naar het plafond kijkt, zie je de profielen waarin de plafondplaten liggen. Dit soort plafond is een van de meest gebruikte plafond soorten in kantoorruimtes. De profielen hebben verschillende kleuren, structuren en maten waardoor je bij elke ruimte een passend plafond kan vinden. Daarnaast is dit plafond geschikt voor alle soorten verlichting. Denk hierbij aan TL-buizen of inbouwspots.

Doorzakplafond

Een doorzak plafond is een plafond waarbij de plafondplaten in de vooraf geplaatste profielen worden gelegd. De plafondplaat hangt bij dit soort plafond dus lager dan bij een inlegplafond. Een doorzakplafond oogt luxer dan een inlegplafond en is ook geschikt voor alle soorten verlichting.

Verdekt plafond

Wanneer je niet tegen de profielen van het plafond wilt aankijken is een verdekt plafond de beste oplossing. De plafond platen worden zo opgehangen dat je de profielen niet meer ziet. Kortom, de draagconstructie van plafond is van onderaf niet te zien. Dit is ideaal voor ruimtes die strak moeten worden afgewerkt zoals de entree van een gebouw of een congreszaal. Het nadeel van een verdekt plafond is dat niet alle verlichting erin kan worden geplaatst. Armaturen zijn bijvoorbeeld niet mogelijk. Hiervoor kunnen wel downlighters worden gebruikt.

Bandrasterplafond

Wanneer er nog binnenwanden in de ruimtes moeten worden geplaatst is een bandrasterplafond erg geschikt. Dit plafond is erg breed waardoor er een opvallend en mooi plafond ontstaat. Dit kan semi- verdekt geplaatst worden waardoor je alleen van onder het bandraster profiel kunt zien, of je kan het zichtbaar plaatsen, waardoor je van onderaf de bandrasterprofielen en dwarsprofielen allebei kunt zien. Het voordeel van dit systeemplafond is dat er barrière schotten kunnen worden geplaatst die zorgen voor extra geluidsisolatie.

De keuze van het soort plafond bepaald grotendeels hoe jouw kantoor eruit gaat zien en speelt daardoor dus een belangrijke rol. Systeemplafond platen kopen? Bij Systeemplafonds.nl vind je een groot aanbod aan systeemplafond platen die geschikt zijn voor iedere ruimte.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *