Loading...
Bouwen & Verbouwen

De meest voorkomende inbraakmethodes

In films zien we vaak inbrekers die zonder enige inspanning binnen een paar seconden in een huis weten in te breken. Daar kan ik me best over verbazen. Is het dan echt zo makkelijk om een slot te kraken? Inbrekers hebben tegenwoordig een aantal inbraakmethodes waardoor ze gemakkelijk door de voordeur naar binnen kunnen komen. Een ruitje intikken of het slot met een koevoet openbreken wordt niet zo vaak meer gedaan omdat er veel stillere methodes zijn. In deze blog zullen de meest voorkomende inbraakmethodes uitgelegd worden waarmee vaak ingebroken wordt in Amsterdam en omstreken. Daarnaast zal er ook verteld worden hoe je jezelf ertegen kunt wapenen. Want met de juiste beveiliging op je deur zullen inbrekers al snel opgeven en het een paar huizen verder proberen.

Cilindertrekken

Cilindertrekken is een veelgebruikte methode door inbrekers. Ze maken hier misbruik van een verouderd slot. De kern van het slot, de cilinder, steekt altijd een klein stukje uit. Deze kunnen inbrekers met speciaal gereedschap vastpakken en in zijn geheel uit de deur trekken. Hierna is het makkelijk om de deur te openen. Nieuwe sloten zijn gemaakt van kwalitatief betere materialen en ze bevatten vaak kerntrekbeveiliging. Vraag bij een slotenmaker naar het SKG-keurmerk. Deze sloten zijn getest op inbraakveiligheid. Door een slot met drie sterren zal een inbreker al meerdere minuten worden opgehouden. De meeste inbrekers zullen hierdoor opgeven en naar een makkelijkere prooi zoeken.

Bulgaarse methode

Nog een methode die misbruik maakt van een cilinder die uitsteekt. Met deze Bulgaarse methode wordt er regelmatig in Amsterdam ingebroken. Hiervoor zijn namelijk geen dure materialen benodigd en inbrekers staan binnen een minuut binnen. De cilinder hoeft maar 2 millimeter uit te steken wil deze methode werken. Met een tang kan de cilinder afgebroken en verwijderd worden. Hierna wordt het slot van de deur gehaald. Tegen deze methode kan je jezelf ook wapenen. Laat een slotenmaker in Amsterdam een verzonken cilinderslot plaatsen of laat veiligheidsbeslag monteren op het huidige slot zodat de cilinder minder dan 2 millimeter uitsteekt. Hierdoor zal een inbreker vaak eieren voor zijn geld kiezen en het bij een ander huis proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.