Loading...
Woonkamer

Meer sfeer creëren in jouw woonkamer? Zo pak je het aan

Je hebt de hele dag hard gewerkt en kijkt er naar uit om heerlijk op de bank neer te ploffen onder het genot van een romantische feelgood komedie. Ondanks de romantische sfeer en het goede gezelschap mis je toch sfeer in de woonkamer. Je hebt hier en daar een kaarsje aan staan, maar het is het net niet. Hoe zorg je voor meer sfeer in een woonkamer? We geven je graag een aantal tips. 

De juiste verlichting

Sfeer kun je onder andere creëren door gebruik te maken van de juiste verlichting. Inbouwspots is de perfecte manier om meer sfeer te creëren door middel van verlichting. Wil je voor een energiezuinige oplossing gaan? Kies dan voor led inbouwspots. Led verlichting is natuurlijk een stuk energiezuiniger dan gewone halogeenlampen. Let er wel op dat je voor de juiste kleur kiest. In de woonkamer kun je prima kiezen voor een extra warme witte kleur. Let er ook op dat de inbouwspots dimbaar zijn. Zo kun je de spots fel zetten wanneer dit nodig is en ‘s avonds zet je ze op de laatste stand. 

Werk met plateaus

Tegenwoordig zie je heel vaak dat men gebruik maakt van plateaus met leuke dingen erop. Zo ben ik gister ook in huis lekker aan de gang gegaan. Ik heb een nieuwe ronde plateau gekocht van Riviera Maison. Vervolgens heb ik alle waxinelichthouders die ik in de kast had op de eettafel gezet en ben ik gaan kijken welke kleuren bij elkaar passen. Wat ik ook altijd erg leuk vind is om de plateau in te richten op basis van de jaargetijde. We gaan nu natuurlijk naar het koude en donkere weer, dus daar heb ik mijn plateau ook op aangepast. Ik heb gebruik gemaakt van de kleuren zwart, goud en bruin met hier en daar een glitter. Op de bodem heb ik mos neergelegd (gewoon gekocht bij de Action). Ook zie je nu in de winkels veel kerstartikelen liggen. Zo viel mijn oog op gouden dennenbomen en sterren. Deze versiering heb ik ook tussen het mos gelegd. Ook zag ik een heel subtiele lichtslang die werkt op batterijen. Deze heb ik gebogen tussen alle waxinelichthouders. Als ik de kaarsjes ‘s avonds aansteek en de lampjes aan zet is het een en al sfeer!  

Zorg voor harmonie

Sfeer creëer je onder andere door goed gebruik te maken van verlichting, kaarsen en accessoires. Maar juist in de accessoires zit het gevaar dat het geen sfeer creëert, maar dat het er alleen maar rommelig uitziet. Zorg daarom voor harmonie in alle accessoires die je gebruikt. Maak je bijvoorbeeld gebruik van meerdere plateaus? Gebruik dan op elke plateau dezelfde kleuren. Ik had bijvoorbeeld 3 plateaus om aan te kleden. Een voor op de salontafel, een voor op de eettafel en een voor naast de televisie. Alle drie de plateaus heb ik op dezelfde manier ingericht, zodat ik door heel de woonkamer eenheid heb.    

Succes!

We wensen je veel succes bij het inrichten van jouw woonkamer om meer sfeer aan te brengen en hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *