Loading...
Bouwen & Verbouwen

Het verven van multiplex

Multiplex is een plaatsoort die voor diverse toepassingen gebruikt kan worden. Zo worden deze platen gebruikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Sommige soorten, die geschikt zijn voor buiten, worden ook aan de gevel toegepast. Daarnaast wordt multiplex ook steeds vaker gebruikt voor decoratieve toepassingen en het maken van meubels. Je kunt ervoor kiezen om de oorspronkelijke kleur van multiplex te behouden, maar je kunt de platen ook verven in iedere gewenste kleur. Wil je weten waar je allemaal rekening mee moet houden? Lees dan snel verder!

Bereid jouw klus goed voor

Voordat je daadwerkelijk kunt beginnen met het verven van multiplex platen, is het belangrijk om de platen goed schoon te maken. Wij vertellen je welke stappen je moet volgen.

Ontvetten en schoonmaken van multiplex platen

Gebruik een ontvetter om het oppervlak van de platen vetvrij te maken. Ga er vervolgens met een licht vochtige doek overheen om ook ander vuil van de platen te verwijderen. Een schoner oppervlak betekent een betere hechting van de verf.

Schuren van multiplex platen

Naast dat je de platen moet ontvetten en schoonmaken, dien je ze ook te schuren. Dit kan met een schuurmachine, maar ook met schuurpapier lukt dit goed. Is er een oude verflaag aanwezig op de platen? Dan is het goed om deze te verwijderen. Tip voor tijdens het schuren: beweeg met de houtnerf mee. Ben je klaar met schuren? Maak dan de multiplex platen nog één keer goed stofvrij.

Breng een grondverf aan

Voordat je de multiplex platen daadwerkelijk kunt gaan verven in de gewenste kleur dien je ze eerst te behandelen met een grondverf. Laat de grondverf drogen en schuur de platen vervolgens nog een keer. Bij de randen van de platen is het aan te raden dit twee keer te doen, omdat deze een zeer zuigende werking hebben. Ook het afdichten met een randsealer is aan te raden, om te voorkomen dat vocht de platen binnen kan dringen.

Verf de multiplex platen in de door jou gewenste kleur

Nu is het tijd voor het verven van de platen. Je kunt dit met muur- of betonverf doen, maar er is ook speciale houtverf verkrijgbaar. Afhankelijk van de kleur heb je één of twee lagen verf nodig.

Multiplex bestel je eenvoudig en snel bij Sleiderink Bouwmaterialen!

Sleiderink is een groothandel in hout en bouwmaterialen. Hier vind je multiplex platen in vele soorten en maten. Naast voor de aanschaf van materialen kun je hier ook terecht voor het inwinnen van advies!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *