Loading...
Tuin

De voegen tussen je straatstenen vullen met ophoogzand

Bent je  op zoek naar het beste bestratingszand voor je  tuinproject? Het kan moeilijk zijn om te kiezen tussen gewoon zand of ophoogzand. Ophoogzand is het resultaat van hightech zandproductie. Het wordt gemaakt door silica en water toe te voegen aan fijn zand. Dit zand dient als bindmiddel dat klinkers aan elkaar bindt. Hoewel veel mensen gewoon zand gebruiken om de voegen tussen straatstenen te vullen, moet je de voordelen van het gebruik van ophoogzand niet onderschatten. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van dit zand voor je  bestratingsprojecten. Het is bijvoorbeeld duurzamer dan gewoon zand.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van ophoogzand?

Door het gebruik van hoogwaardig ophoogzand big bag krijg je mooie en duurzame straatstenen. Als je  nog steeds twijfelt om ophoogzand te gebruiken, moet je  de voordelen van het gebruik van dit zand voor je  project ontdekken. Ten eerste heeft ophoogzand een bindmiddel om de voegen tussen de straatstenen te vullen. Hierdoor kunnen de straatstenen aan elkaar vergrendeld worden. Dit zand kan ook tegen de regen. Het kan dus de hoeveelheid water verminderen die in de ruimte tussen de straatstenen stroomt. Als je  gewoon zand gebruikt, spoelt dit gemakkelijk weg bij regen. Bovendien kan ophoogzand onkruid tussen de klinkers voorkomen. Dit zand kan ook voorkomen dat mieren de ruimte tussen de straatstenen koloniseren. Als laatste is ophoogzand verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt dus de kleur kiezen die bij je straatstenen past.

Tips voor het gebruik van ophoogzand

Ophoogzand kan het uiterlijk van je straatstenen verbeteren als je het op de juiste manier installeert. Daarom moet je je aan deze verschillende tips houden om fouten tijdens de installatie te voorkomen. Eerst en vooral moet je het bestratingsproject uitvoeren tijdens droge dagen. Wanneer de regen kort na het leggen van de bestrating valt, zal je resultaat slecht zijn. Je ook rekening houden met de plaats. Wanneer je  terras een laag punt heeft, kan het water er blijven staan. Als gevolg hiervan zal de het gebruik van het zand niet effectief zijn. Om een ​​bevredigend resultaat te krijgen, is het beter om met een specialist te praten om het juiste type zand te kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *