Loading...
Geen categorie

Dit is waarom je een zelfreinigende kattenbak moet kopen

Het is het minst favoriete onderdeel van het opvoeden van katten: het schoonmaken van de kattenbak. Door de opkomst van zelfreinigende kattenbakken is dit onderdeel misschien wel verleden tijd. Maar zorgen deze zelfreinigende kattenbakken voor katten echt minder werk?

De basis van de zelfreinigende kattenbak

Met een zelfreinigende kattenbak, een afvalcompartimentzeef, harken, spoelen of anderszins verzamelt u kattenafval, waardoor u minimaal contact heeft met kattenurine en -uitwerpselen en u de kattenbak niet dagelijks hoeft schoon te maken. De meeste automatische kattenbakken detecteren wanneer uw kat de kattenbak heeft gebruikt en ruimen deze op, zodat ze de volgende keer verse, schone kattenbakstrooisel hebben. Een zelfreinigende kattenbak is een geweldig concept omdat niemand graag de kattenbak schoonmaakt. Wanneer je de hele dag werkt heb je weinig tijd en zin om ook nog een kattenbak schoon te maken. Echter, als de woorden “automatische kattenbak” een mentaal beeld van een werkvrije zone creëren, verwijder dan dat beeld! Een automatische kattenbak betekent nog steeds wat werk, hoewel het zal verschillen van uw huidige kattenbakroutine. Een automatische kattenbak vereist dat u een bak of compartiment leegmaakt waarin het gezeefde kattenafval zit en dat u de kattenbak vervangt of aanvult om te kunnen functioneren.

De transitie naar een automatische kattenbak

Voor alle automatische afvalbakken is een overgangsperiode nodig. Het is bijna altijd een proces om een kat te laten wennen aan een automatische kattenbak Er is ook een leercurve voor mensen, om het afval tot de juiste hoeveelheid te vullen, regelmatig te controleren, problemen op te lossen, enz. Ik raad altijd aan om het apparaat los te koppelen of uit te schakelen totdat de kat het regelmatig gebruikt. Tijdens de overgangsperiode, raadt ik altijd aan om een traditionele kattenbak in de buurt te houden, totdat de kat een duidelijke voorkeur voor de automatische box laat zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *