Loading...
Bouwen & VerbouwenInterieurWoonkamer

Dit is waarom iedereen een pelletkachel moet kopen

Of het nu zomer of winter is, een kachel of open haard is bijzonder populair en wordt gezien als een luxe product. Vooral moderne pelletkachels winnen snel aan populariteit en dat is niet zonder reden.

Het verwarmingsmechanisme

U koopt houtpellets in grote stukken van 15 tot 20 kilo. Gelukkig hoeft u de kachel niet altijd bij te vullen. Er is een groot reservoir op elke kachel waarin u een zakje pellets kunt legen. Het systeem zelf zorgt er dan voor dat de pellets geleidelijk aan het , aan het vuur worden toegevoegd. Omdat het een groot reservoir is, hoeft u het slechts af en toe bij te vullen, zodat u niet steeds hoeft na te denken over de hoeveelheid hout die u in uw kachel moet stoppen. De beste pelletkachels zijn die van het merk Edilkamin.

Gesloten systeem

Een pelletkachel bestaat uit een gesloten systeem. Dit zorgt ervoor dat de luchttoevoer en -afvoer in het systeem zitten en dat u er zelf weinig invloed op hebt. Dit heeft het grote voordeel dat u er minder werk van heeft en dat het systeem uitzonderlijk veilig is. Bovendien wordt de kachel elektronisch gestuurd, wat betekent dat de ontsteking van de pellets gebeurt door op een knop te drukken. Geen gedoe met aanmaakblokjes, rook en vuile handen: gewoon op de knop drukken en de kachel doet de rest. De gezellige sfeer in uw huis is niet anders dan de sfeer die u kunt bereiken met een gewone houtkachel.

Biologisch verantwoord

Houtpellets kunnen worden gemaakt van restafval van bijvoorbeeld de houthandel. Daarnaast worden ze soms door bomen gemaakt om te hakken. Bijna alle handelaren in houtpellets zorgen echter voor een biologisch verantwoorde productie, waarbij de belasting van het milieu wordt gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen. Bovendien is berekend dat bij het verbranden van houtpellets ongeveer dezelfde hoeveelheid CO2 vrijkomt als de boom die gebruikt wordt om te groeien. Hierdoor is het proces in principe volledig CO2-neutraal, in tegenstelling tot het verbranden van hele boomstammen of kolen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *