Loading...
Woonkamer

Drie handige tips om de luchtvochtigheid in je huis op peil te houden

Een goede luchtvochtigheidsgraad in je huis is erg belangrijk. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot gezondheidsklachten en schimmel in het huis. Tijdens de winter kan het zo zijn dat de luchtvochtigheidsgraad daalt in het huis. Het is dus goed om eens naar de luchtvochtigheid in huis te kijken wat je kan doen om dit te verbeteren.

Tijdens de winter daalt de luchtvochtigheid juist, veroorzaakt door de centrale verwarming. Door het huis te verwarmen, daalt het vochtpercentage in huis. Dit probleem kan je niet verhelpen door de ramen op te zetten, omdat de koude buitenlucht erg droog is. Hierdoor daalt het vochtpercentage alleen maar.

Lucht systeem

Het ventileren van je huis is essentieel om een gezond leefklimaat te kunnen creëren.

Er zijn verschillende systemen die ervoor kunnen zorgen dat je huis wordt voorzien van frisse lucht. Murprotec heeft een luchtbehandelingssysteem ontwikkelt waardoor de lucht in het belangrijkste leefgedeelte van jouw woning iedere paar uur wordt ververst. Dit CTA systeem zorgt ervoor dat de vuile binnenlucht van het huis wordt vervangen door gefilterde buitenlucht.

Planten

Er zijn een aantal planten beschikbaar die er niet alleen leuk uit zien, maar ook de luchtvochtigheid kunnen reguleren in huis. De planten hebben de unieke eigenschap om lucht te zuiveren in het huis. Via hun bladeren nemen de planten schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze stoffen worden opgeslagen en weer afgebroken in de wortel van de plant.

Lage luchtvochtigheid

We hebben eerder al benoemd dat de luchtvochtigheid juist laag kan zijn tijdens de winter. Een gemakkelijke manier om de lage luchtvochtigheid te verminderen is door speciale bakjes gevuld met water over je radiator te hangen. Het water verdampt langzaam waardoor er meer vocht in de lucht komt. Wanneer je geen zin hebt in deze speciale bakjes, kan je ook een vochtige handdoek over de radiator hangen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *