Loading...
Woonkamer

Een nieuwe opdek binnendeur kopen

Een nieuwe binnendeur is natuurlijk altijd een goed idee om aan te schaffen. Een goede binnendeur kan namelijk een hoop bepalen voor de rest van het interieur. Met een binnendeur kun je bepaalde stijlen hartstikke goed terug laten komen en heb je net even dat beetje extra in het interieur. Wanneer je op zoek gaat naar een goede binnendeur, kun je kiezen uit een opdek binnendeur of een stompe binnendeur. In deze tekst gaan we kijken naar de verschillen tussen deze twee deuren. Ook gaan we kijken naar verschillende opdek binnendeuren en wat deze kunnen betekenen voor de stijl van het interieur.

Wat is een opdek binnendeur?

Voor dat we dat gaan doen is het handig om even te kijken naar wat een opdek binnendeur precies is. Wanneer we kijken naar binnendeuren zijn er altijd twee categorieën. De eerste is een opdek deur en de tweede is een stompe deur. Het verschil tussen beide heeft te maken met de manier waarop de deur opgehangen wordt en hoe de deur valt wanneer hij dicht is. Bij een stompe deur wordt de deur namelijk zo opgehangen dat deze dichtvalt in het kozijn. Hierdoor is er een lijn tussen de muur en de deur. Bij een opdek deur is dat niet het geval. Bij een opdek deur is het namelijk zo dat de deur op het kozijn valt. Hierdoor steekt er een stukje uit en wanneer je vanaf de muur naar de deur kijkt, zie je ook dat er een gedeelte van de deur uitsteekt voor de muur. Een opdek deur zien we dan ook het meest als binnendeur en een stompe deur wordt vaker gebruikt voor buitendeuren zodat deze geheel afgesloten is. Dit helpt om inbrekers tegen te gaan.

Wat kan een deur voor het interieur doen?

Een deur kan een hoop toevoegen aan een interieur. Deuren zijn natuurlijk altijd onderdeel van het interieur en helemaal wanneer een deur dicht zit, valt hij op. Wanneer je dan een deur kiest die perfect bij de rest van het interieur past, maakt dit het geheel helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan een moderne stijl. Door hier een zwarte, matte deur aan toe te voegen, valt de deur vaak niet meer op en wanneer hij wel op valt, is dit natuurlijk omdat je graag wil dat de deur op valt. Hetzelfde kan bijvoorbeeld bij een klassieke stijl. Door hier een door aan toe te voegen met glas in lood of een andere decoratie, zorg je ervoor dat de deur het interieur niet onderbreekt, maar juist versterkt. Een ideale toevoeging dus aan verschillende interieurs en helemaal aan te passen zoals jij de deur wil.

 

Bron: www.atmyhome.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *