Loading...
Woonkamer

Een unieke eikenhouten eettafel in huis

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe eettafel zal het je niet zijn ontgaan; robuuste houten eettafels zijn op dit moment de trend. Vooral ronde eettafels van massief eikenhout zijn erg populair. Deze tafels nodigen uit om tot in de late uurtjes te blijven zitten met vrienden en familie. We laten je zien bij welke interieurstijlen de verschillende typen eiken eettafels het beste passen.

 

Nieuw of oud eikenhout voor je eettafel

Het tafelblad bepaalt met name de uitstraling van de eiken tafel. Zo kun je kiezen voor nieuw of hergebruikt eikenhout voor het tafelblad. Een glad afgewerkt tafelblad van nieuw eikenhout doen het geweldig in moderne en Scandinavisch georiënteerde interieurstijlen. Hergebruikt eikenhout is afkomstig van oude balken, deuren en ander historische materialen die een tweede leven hebben gekregen. Door voor hergebruikt eikenhout te gaan koop je een unieke eettafel vol karakter en geschiedenis. Zeker als je een voorkeur voor stoere doorleefde materialen hebt, is zo’n bijzondere eettafel geschikt voor jouw interieur.

 

Trends in tafelpoten voor eettafels

De interactie met de ruimte wordt bepaald door het soort tafelpoot. Er zijn verschillende uitvoeringen en materialen. Zo zijn er naast de gebruikelijke betonnen A- en kruispoten en blokpoten, ook eettafels verkrijgbaar met eiken poten. Dit zorgt voor natuurlijke kleuren in de eetkamer en biedt de mogelijkheid om een bankje bij de eettafel aan te schuiven.

 

Mix & match

Je huidige interieur hoeft niet altijd leidend te zijn bij nieuwe aankopen. Soms kies je gewoon een type eettafel omdat dat je het meeste aanspreekt. Mixen & matchen mag, dus kies gerust voor een ronde eikenhouten eettafel bij een moderne interieurstijl. Het ontwerp van een houten eettafel voegt zich vaak moeiteloos toe aan een nieuwe interieurstijl. Bij elke verandering in je interieur zal de eiken eettafel mee gaan.

 

Weet jij al welke eettafel bij je past? Met de tafels uit dit artikel kun je alle kanten op in je interieur.

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *