Loading...
Tuin

Geen liefhebber van tuinonderhoud? Volg deze tips!

Geen fan van het onderhouden van je tuin? Dan ben je niet de enige… Daarom hebben wij speciaal voor iedereen die niet houdt van tuinonderhoud wat tips op een rij gezet!

Hout

Wil je een houten schutting, tafel of bank in je tuin zetten? Kies dan voor hardhout. Dit hoef je namelijk niet te vervangen doordat het niet veel verkleurd en niet gaat rotten door regen. Kies je voor een andere houtsoort, zul je deze regelmatig moeten schilderen of vervangen.

Kunstgras

Veel mensen willen graag gras in hun tuin omdat het praktisch is. Je vult je tuin er mee op, en je hond of kinderen kunnen er veilig op spelen. Echter vergt gras veel onderhoud, waar jij als lezer van dit artikel uiteraard niet op zit te wachten. Daarom is kunstgras de ideale uitkomst. Tegenwoordig is kunstgras zo realistisch, dat het van een afstandje bijna niet meer van echt te onderscheiden is.

Toch gras?

Heb je toch liever echt gras in je tuin? Dan kan een robotgrasmaaier iets voor jou zijn! Deze machines maaien het hele gras voor je. Doordat de technologie steeds beter wordt, slaat een goeie robotmaaier amper wat over! Door een draadje aan de randen van het gazon aan te brengen weet de robot precies waar hij niet overheen mag. Super handig dus, en ook nog eens leuk om te zien!

Een anti-onkruiddoek

Regelmatig onkruid moeten verwijderen kost veel tijd. Daarom is het verstandig om gebruik te maken van een anti-onkruiddoek! Wanneer je deze op de juiste manier gebruikt, zal er geen onkruid kunnen groeien.

Goed gereedschap

Ondanks de bovenstaande tips, zal er altijd wel wat onderhoud nodig zijn in je tuin. Zorg daarom dat je goed gereedschap in huis hebt. Goedkoop gereedschap kan minder goed werken of niet fijn in de hand liggen. Hierdoor wordt het beetje onderhoud dat je moet verrichten dus alsnog een hels karwei! Investeer dus liever wat meer in degelijk gereedschap. Zo kun je wanneer je het nodig hebt snel en fijn werken.

Sproeisysteem

Is zelfs het bewateren van je tuin al teveel moeite voor je? Dan koop je toch gewoon een sproeisysteem! Makkelijker gaat het niet worden. Sproeiers kun je kopen bij Warentuin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.