Loading...
Bouwen & VerbouwenTuin

Wat is een zwemspa?

Je ziet het steeds vaker voorkomen dat mensen i.p.v. een zwembad. Hoe komt dat? Dit komt doordat een zwemspa velerlei voordelen heeft en veel meer dan een zwembad. Een van de voordelen is bijvoorbeeld dat een zwemspa een stuk

Zo is een zwemspa op de eerste plaats een stuk beknopter. Hierdoor kan je de zwemspa bijvoorbeeld makkelijker in je tuin kwijt of wanneer je gaat verhuizen makkelijker verplaatsen.

Wat is het nou precies?

Zoals de naam zegt is een zwemspa een vereniging tussen de twee principes zwembad en een spa. De zwemspa is een beknopte versie en beschikt over verschillende jets en een tegenstroominstallatie. Met deze tegenstroominstallatie kunt u vooruit zwemmen, zonder vooruit te gaan. Naast het zwembad gedeelte van deze zwemspa is er ook nog het ‘spa’ gedeelte. In het spa gedeelte kunt u genieten van een jacuzzi die er los bij staat.

Wat voor soorten zwemspa’s bestaan er?

Binnen de categorie zwemspa’s van Elite Wellness zie je veel verschillende mogelijkheden. Een voorbeeld van criteria hiertussen is het aantal zitplaatsen dat nodig is in de zwemspa. Je wilt natuurlijk het aantal mensen kunnen ontvangen en ze een zit plek geven in je zwemspa zodat niemand erbuiten hoeft te blijven. De locatie van deze zitplekken varieert wel per soort zwemspa. De wat prijzigere modellen hebben een spagedeelte dat afgescheiden is van het zwembad gedeelte zodat het speciaal als jacuzzi gebruikt kan worden. Het voordeel hiervan is dat de temperatuur in deze gedeelten los van elkaar kunt instellen. Zo kan de jacuzzi lekker warm zijn en kan het zwembad koeler zijn. De lengtes van de zwemspa’s verschillen tussen de 4 en 8 meter en zal voornamelijk tussen de 225-250 cm breed zijn.

Wat zijn de voordelen van een zwemspa?

Het grootste voordeel van een zwemspa is dat het veel afwisselender is dan een zwembad, dit komt natuurlijk doordat het de combinatie heeft tussen een normaal zwembad en spa. Verder is de zwemspa super geschikt voor de mensen die een zwembad en jacuzzi aan huis willen hebben alleen niet genoeg ruimte hiervoor hebben. Hiernaast is een zwemspa ook een stuk zuiniger in opzichte van een zwembad doordat het een stuk minder water nodig heeft en het daardoor sneller warm zal worden. Een bijkomend van een grotere versie van de zwemspa is dat het ook goed is voor sporten en het goed tot rust komen van de spieren. Je kan namelijk een lange tijd gaan zwemmen in het zwembad gedeelte en vervolgens je spieren laten ontspannen door middel van de spa.

 

Een tip als je nog opzoek bent naar een andere variant qua het ontspannen van je spieren kies dan voor een infrarood sauna.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *