Loading...
Bouwen & Verbouwen

Handleiding voor het kopen van ladders: soorten ladders

U hoeft geen aannemer te zijn om vertrouwd te raken met alle beschikbare laddersoorten en -maten. Of u nu uw muren schildert of uw dakgoten schoonmaakt, een kwaliteitsladder is een essentieel hulpmiddel voor elke huiseigenaar. Het zal u misschien verbazen dat er verschillende soorten ladders en opstapjes zijn, elk geschikt voor een andere reeks taken. In deze gids zullen we u kennis laten maken met alle soorten ladders en opstapjes.

Soorten ladders

Krukje: Een krukje is niet echt een ladder, maar het is essentieel om in huis te hebben om een ​​beetje extra hoogte te bereiken. Trapkrukken kunnen variëren in hoogte. Ze kunnen slechts één kleine stap hebben of maximaal drie brede stappen. Een kruk is perfect voor snel gebruik in plaats van langdurig gebruik – ze zijn geweldig om buiten bereik bereikbare voorwerpen uit hoge kasten te pakken of gloeilampen te vervangen, maar ze zijn misschien niet de stevigste optie voor diepgaande reparatiewerkzaamheden of schilderklussen . Ze zijn een must-have voor kinderen die misschien een kleine boost nodig hebben om hun bed of wastafel in de badkamer te bereiken.

Trapladder: Een trapladder is het meest voorkomende type ladder voor dagelijks huishoudelijk gebruik. Deze veelzijdige, opvouwbare ladders hebben brede treden en een zelfdragend ontwerp, wat betekent dat ze niet ergens tegenaan hoeven te leunen. De brede treden van deze ladders zorgen voor een gemakkelijke balans en de bovenste trap van de meeste ladders fungeert als een plank om gereedschap en werkmateriaal op te bergen. Voor maximale veiligheid mag u nooit op de bovenste twee sporten gaan staan. Deze betaalbare ladders komen over het algemeen in een reeks hoogtes tot 2,5 meter. De meest bekende ladders zijn DIRKS ladders van Klimexpert.

Rechte ladder: Zoals de naam al doet vermoeden, is een rechte ladder recht in plaats van opvouwbaar. Omdat ze niet opvouwen en niet zelfdragend zijn, moeten rechte ladders tegen iets worden geleund om te kunnen staan. In tegenstelling tot uitschuifladders hebben rechte ladders een vaste hoogte van1 meter 20 tot meer dan 6 meter. Deze duurzame, lichtgewicht ladders hebben vaak antislipgrepen aan de voeten en sporten die zijn ontworpen voor maximaal handcomfort. Rechte ladders zijn handig voor een breed scala aan algemene huishoudelijke taken die een matige tot aanzienlijke hoogte vereisen. Helaas kunnen rechte ladders, omdat ze niet inklappen of inschuiven, moeilijker op te bergen zijn dan andere laddertypes. Deze ladders zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en ontwerpen, waarvan sommige kunnen worden gebruikt als stijlvol decor.

Uitbreidingsladder: Uitbreidingsladders zijn enkele van de hoogste ladders die er zijn, maar u kent het misschien niet op het eerste gezicht. Dit type ladder is inklapbaar en uitschuifbaar (vandaar de naam), waardoor het veelzijdig en gemakkelijk op te bergen is. Uitschuifladders worden vaak gebruikt voor buitenprojecten waarbij toegang tot aanzienlijke hoogtes nodig is, zoals het dak of de dakgoten. Deze ladders zijn niet zelfdragend en moeten daarom tegen een stevige muur worden geplaatst. Om veiligheidsredenen mag u de bovenste drie sporten van een uitschuifladder niet gebruiken, dus winkel met deze hoogtelimiet in gedachten.

Ladder met meerdere posities: Ladders met meerdere posities combineren de functies van ladders, rechte ladders en uitschuifbare ladders, waardoor ze de meest veelzijdige optie zijn die er is. Ze kunnen worden opgevouwen of verlengd om zelfdragende of rechte ladders te zijn, waardoor ze een breed scala aan hoogtes kunnen bereiken en een breed scala aan taken kunnen ondersteunen. Sommige ladders met meerdere posities hebben uitlopende, slipvaste voeten voor nog meer stabiliteit.

Verrijdbare trap: Verrijdbare trappen kunnen recht of opvouwbaar zijn en hebben wielen op twee van de voeten. Bij industriële modellen zorgen de vergrendelbare wielen voor een nauwkeurigere hoogteverstelling. Veel ladders zijn echter niet voor commercieel gebruik; in plaats daarvan worden ze decoratief gebruikt in combinatie met hoge boekenplanken. Ze leunen tegen een muur of plank en rollen er van links naar rechts langs, helemaal bovenaan bevestigd aan een horizontaal spoor. Deze decoratieve ladders zorgen voor gemakkelijke toegang tot bijna elk deel van een muur of rek.

Zolderladder: met een bevestigd toegangsframe en deksel, zijn zolderladders bedoeld om goed in de opening van een zolder te installeren en als gesloten deur te fungeren. Zolderladders zijn uitschuifbaar en scharnierend en vallen van het deurpaneel wanneer het trekkoord naar beneden wordt getrokken. Deze gespecialiseerde ladders zijn essentieel voor een veilige toegang tot een zolder en variëren doorgaans van 8 ’tot 10′ in hoogte. Ze vereisen een professionele installatie.

Platform / steiger: deze zware constructies met grote platforms op verschillende hoogtes zijn bedoeld voor aannemers en grootschalige projecten voor woningverbetering. De platforms kunnen een grote hoeveelheid gereedschappen en materialen bevatten – sommige kunnen zelfs meerdere mensen tegelijk ondersteunen. Sommige van deze units zijn opvouwbaar voor gemakkelijk transport. Zoek naar beugels en grote, vergrendelbare zwenkwielen voor maximale veiligheid en stabiliteit.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *