Loading...
TuinWonen

Heb jij al een trampoline in de tuin staan?

In steeds meer voor – en achtertuinen zie je ze staan. Een trampoline! Waar je ze vroeger soms wel eens bij een zwembad zag staan, zijn ze tegenwoordig zo geprijsd dat je er ook thuis één kunt plaatsen. De voordelen van een trampoline zijn groot. Zo zorgt het ervoor dat kinderen meer bewegen. Iets waar steeds meer aandacht voor komt. Bewegen is goed voor je lijf, je hoofd en ook je conditie neemt toe. Heb jij al een trampoline in de tuin staan? Zo niet, laat je dan inspireren!

De trampoline is in rechthoek of rond verkrijgbaar

Er zijn heel veel trampolines te koop. Het eerste waar je uit kunt kiezen is de vorm. Wil je een ronde trampoline of liever één in de vorm van een rechthoek? Als je hier uit bent, dan kun je kiezen voor de grootte. Er zijn al kleine trampolines te koop, met net, waar je prima alleen op kunt springen. Of de bal hooghouden. Met een trampoline zijn de speelmogelijkheden immers groter dan enkel springen.

Als je een grote tuin hebt, kies dan zeker voor een grote trampoline. Anders als bij een schommel of glijbaan, blijft de trampoline interessant. Kleuters zullen met name springen en soms een koprol maken. Oudere kinderen oefenen er salto’s en andere sprongen op. En de pubers? Die laten zien hoe hoog ze wel niet kunnen springen. Maar ook het oefenen van salto’s en het maken van een schroef is iets waar pubers hun hand niet voor omdraaien.

Buiten als plek voor ontspanning voor iedereen

Als het lekker weer is, ga je vanzelf naar buiten. Zonde om dan achter een beeldscherm te zitten! Met een trampoline heb je een extra lokmiddel om ervoor te zorgen dat iedereen meegaat. Als de kinderen lekker aan het buitenspelen zijn, kun je als volwassene iemand bellen of gewoon even van de zon genieten. Niet verkeerd toch?!

Een nieuwe trampoline nodigt uit om op gesprongen te worden. Door het hele gezin. Ook volwassenen kunnen prima op een trampoline. Vraag eens aan de medewerkers hoeveel kilo er op de trampoline past. Zo kun je beter je keuze maken voor de soort trampoline die bij jullie tuin en wensen past. 

Hoewel trampolines lang meegaan, kan het nooit kwaad om accessoires te kopen die voor extra duurzaamheid zorgen. Bescherm bijvoorbeeld de rand van de trampoline. En als de winter komt, is een afdekzeil ook fijn. Om ervoor te zorgen dat de trampoline niet wegwaait, is een verankeringset fijn om te kopen. Zeker als de trampoline in een grote tuin staat of in een weiland, heb je kans bij een flinke storm dat de trampoline de lucht ingaat. Deze set voorkomt dat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.