Loading...
Wonen

Maak een designobject van je trap met renovatie door een specialist

Waar een trap vroeger vooral werd gezien als gebruiksobject, wordt een trap nu gezien als een waar designobject. Natuurlijk kun je zelf de trap renoveren, maar dat kost veel tijd. Het inschakelen van een specialist in traprenovatie is daarom een goede optie. Een specialist voorziet je van een goed advies op maat, beschikt over de juiste gereedschappen en heeft veel ervaring. Laat je je trap renoveren door een specialist? Dan ben je verzekerd van jarenlang plezier van je nieuwste designobject!

Specialistisch advies bij je thuis

Bij het uitzoeken van een nieuwe trap is het voor de specialist belangrijk om te weten wat jouw wensen zijn. Daarom zal de specialist bij je thuis langskomen voor een kosteloos adviesgesprek. Alle wensen worden opgenomen waarna de mogelijkheden worden besproken. Dit gaat dan bijvoorbeeld over of je een open of dichte trap wilt hebben, van welk materiaal en welke kleur de treden moeten zijn en of je trapleuningen of balustrades wilt.

Waarom een open trap?

Wil jij jouw open trap renoveren? Dan heb je twee opties. Je kunt kiezen voor een enkelzijdige renovatie of een volledige renovatie. Voor een enkelzijdige renovatie wordt alleen de bovenkant bekleed met overzettreden. De onderkant zal er in dat geval nog hetzelfde uitzien. Wil je dat de onderkant ook een mooi nieuw design krijgt? Dan is een volledige renovatie de juiste keuze voor jou. Op die manier wordt de trede aan de boven- en onderkant opnieuw bekleed en ziet jouw trap er dus helemaal nieuw uit. Een voordeel van een open trap is dat de treden open zijn er licht tussen de treden door komt. Dat geeft een ruimtelijk gevoel. Ook het open design geeft een ruimtelijk gevoel. Daardoor lijkt het alsof een open trap minder ruimte in beslag neemt. Verder zijn ze ook makkelijk in onderhoud, omdat je alleen de treden schoon hoeft te maken.

De renovatie van een dichte trap

Een open trap omtoveren tot een dichte trap behoeft iets meer werk. Hierbij zijn namelijk niet alleen nieuwe overzettreden nodig, maar ook nieuwe stootborden en sluitlijsten. Hetzelfde geldt natuurlijk wanneer je al een dichte trap hebt. Het prettige aan een dichte trap is dat deze minder warmte doorlaat naar boven, wat gunstig is voor de stookkosten. Ook is een dichte trap veiliger, aangezien er geen openingen zijn tussen de treden. Kleine kinderen kunnen dan niet tussen de treden doorkruipen en vallen. Nog een voordeel van een dichte trap is dat je eronder een ruimte kunt plaatsen. Bijvoorbeeld een spellenkast, toilet of schoenenkast.

Trappen bewonderen

Het is erg moeilijk om een mooie trap uit te kiezen zonder dat je de mogelijkheden hebt gezien. Breng daarom eens een bezoek aan een specialist in traprenovatie. Die kan je adviseren over wat past bij jouw wensen en direct in de showroom mooie voorbeelden laten zien van de materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *