Loading...
Bouwen & Verbouwen

Het laten plaatsen van een nieuwe serre

Veel mensen willen graag meer leefruimte in hun huis, dit kan middels een uit- of aanbouw. Een serre is een ideale oplossing om aan ruimte in je huis te winnen, doordat er veel ramen worden gebruikt in een serre wordt het ook een heel open ruimte met veel lichtinval, heerlijk om in te zitten wanneer er een lekker zonnetje schijnt. Wil je er zeker van zijn dat je serre op een professionele en juiste manier gebouwd wordt? Kies er dan voor om je serre te laten aanbouwen door De Aanbouw Expert.

Laat je de serre uit- of inbouwen?

Je hebt natuurlijk bij een serre veel opties op het gebied van grootte, materiaalkeuze etc. Je moet als eerste echter bij jezelf nagaan of je die serre wilt in- of uitbouwen. Bij het aanbouwen van de serre, creëer je als ware een hele nieuwe ruimte. Je zult hierbij gewoon de oude deuren blijven gebruiken en aan de gevel hoeft ook vrijwel niets te gebeuren, ook hoeft er hierbij niet gekeken te worden naar eventuele isolatie. Het laten aanbouwen van een serre is ook verreweg de goedkoopste optie, een serre laten uitbouwen is vrijwel altijd beduidend duurder. Bij het laten uitbouwen van een serre verleng je als ware de kamer, je maakt je woning hiermee direct groter. De reden waarom dit duurder is, is omdat de gevel uitgebroken moet worden en hiervoor heb je een constructieberekening nodig. Een constructieberekening is vaak op zichzelf al redelijk prijzig. Verder moet er hierbij ook goed gekeken worden naar isolatie en het mooi afwerken van de gevel. Het is niet vreemd dat een serre uitbouwen wel tot drie/vier keer zo duur kan zijn als het inbouwen van een vergelijkbare serre.

Veelgebruikte materialen

Een serre wordt meestal van een heel andere materiaal gebouwd dan het bestaande huis, omdat het vaak een uitstraling van een tuinkamer heeft in tegenstelling tot een normale uit- en aanbouw. Enkele veelgebruikte materialen zijn:

  • Hout is verreweg de goedkoopste optie voor een serre op het gebied van aanschaffingskosten, het vergt echter ook wel de meeste onderhoud. Hierdoor is het volgens veel kenners op lange termijn juist niet de goedkoopste optie.
  • Kunststof heeft in vergelijking met hout juist weinig tot geen onderhoud nodig, wel is het natuurlijk hierdoor ook een stuk duurder dan hout. Een andere voordeel van kunststof is, dat het goed isoleert en tegen elke weersomstandigheden goed bestand is. Je hebt natuurlijk bij kunststof ook ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van kleur.
  • Aluminium is een prachtig materiaal, het is echter ook erg duur. Waar vroeger de isolatiewaarde van aluminium niet al te best was, is dat tegenwoordig een heel stuk beter. Dit komt door de zogeheten thermische onderbreking, dit zorgt ervoor dat koud en warm elkaar niet meer kunnen ontmoeten in het materiaal waardoor er ook geen condens meer ontstaat.
  • Een serre wordt vaak vergeleken met een tuinkamer, dat er veel glas in wordt gebruikt is dan ook niet zo gek. Een serre is een ideale oplossing om zowel meer ruimte als lichtinval te creëren, houdt er wel rekening mee dat je veel soorten glas hebt, kies voor een soort met een hoge isolerende waarde.
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *