Loading...
Tuin

Waarom jij voor een haagplant moet kiezen!

Je ziet steeds vaker voorkomen dat in de meer moderne tuinen in de nieuwere wijken steeds meer tegels worden geplaatst. Dit betekent dus dat gras en planten in worden geruild voor stenen en in plaats van een haag zullen ze vaker kiezen voor een muur of schutting. De meeste mensen denken dat dit een goedkoper alternatief is voor een haag en je veel minder onderhoud, maar het ziet er wel een stuk saaier uit en je hebt helemaal niet heel veel onderhoud aan een haagplant. In dit artikel geven wij je een paar voorbeelden waarom jij voor een haag moet kiezen!

Een haagplant laat de tuin veel mooier ogen

Het klinkt misschien wel zo simpel, maar het is echt zo. Mensen die voor een tuin kiezen met meer tegels denken vaak dat is mooi strak en modern, maar het is ook wel erg saai. Wanneer je dit vervangt met een haagplant zoals een beukenhaag die je kan kopen bij beukplanten.nl, zal je ieder seizoen verandering in je tuin meemaken. Dit is niet alleen leuk om te zien maar zal er ook voor zorgen dat uw tuin veel levendiger oogt.

Een haagplant laat flexibiliteit zien

Op het moment dat je een muur of schutting plaatst zal dit na 5 jaar nog steeds hetzelfde uitzien als toen je hem hebt neergezet. Wanneer je een haag plaatst is dit niet van toepassing. Zelfs de langzaam groeiende planten zoals een buxus of taxus zullen ieder jaar weer verder groeien. Hierdoor laten haagplanten flexibiliteit zien in tegenstelling tot andere afscheidingen. Wanneer de haag te hoog wordt of te breed kunt u ook de haag gemakkelijk snoeien dus zal u er geen last van hebben. Zorg er wel voor dat u goed let op de instructies die u krijgt tijdens het aankopen van de haag, die zijn namelijk van toepassing bij het moment van snoeien. Je kunt een haag namelijk niet zomaar snoeien het moet wel op een bepaalde manier gedaan worden.

Uw tuin zal meer in de kijk zijn door een haagplant

Op het moment dat je in een nieuwbouwwijk gaat wonen zal je merken dat deze nogal gelijk er uit kunnen zien. Wanneer je een haagplant gaat plaatsen zal je tuin uniek ogen in tegenstelling tot alle andere tuinen. Wanneer je de haagplant met schitterende bladeren of bloesems gebruikt als grens zal dit veel eerder in het oog springen als een muur van tegels. Dit is vaak ook de reden waarom mensen eerder kiezen voor een bladverliezende haag dan een wintergroene. Dit komt omdat de bladverliezende haag ieder jaar weer een bloei heeft met verschillende kleuren en steeds weer in het oog springt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *