Loading...
Geen categorie

Waarom Spanje een goed land is om naar te emigreren

Er zijn meerdere reden waarom mensen zich willen verkassen naar Spanje. De één doet het om persoonlijk redenen, de ander wil gewoon graag in een ander land als Nederland wonen. Ieder heeft zijn eigen reden in deze stelling. In dit artikel geven wij je voorbeelden waarom je zou willen emigreren naar Spanje en wat je er kunt verwachten.

Waarom emigreren?

Er zijn naast de opgesomde redenen in de intro nog een hoop andere reden waarom mensen zouden willen verkassen naar een nieuw beginnen. Enkele redenen zijn: Medische redenen, economische redenen, werk, een nieuw leven willen beginnen, een nieuwe partner en de mensen die niet meer in Nederland willen wonen. Natuurlijk zijn er ook nog vele andere redenen, maar die liggen vaak redelijk persoonlijk.

Waarom Spanje?

Zoals net gezegd heeft ieder een eigen reden om naar een ander land te gaan verhuizen, maar hoe komt het zo dat er een hoop mensen kiezen om een huis te kopen in Spanje? In Spanje staat het leven een beetje meer stil en gaat het niet met 100 km/h zoals Nederland, daarbij is het klimaat heerlijk warm en is Spanje redelijk dichtbij Nederland wat de meeste mensen toch fijn vinden. Daarbij heeft het voor de ouderen steden zoals Benidorm waar je heerlijk kunt vertoeven en voor de mensen meer in de bloei van hun leven heerlijk steden aan de Costa del Sol. In de volgende 2 alinea’s geven wij nog 2 redenen waarom Spanje een fijn land is om naar te emigreren

Het is een goed betaalbaar land

Spanje kost over het algemeen een stuk minder dan ons land, natuurlijk ben je het meeste geld kwijt aan het kopen van een huis maar verder vallen de kosten reuze mee. Een hoop plekken zoals de supermarkt, tankstation en bij de belasting zal je gaan merken dat je een hoop kosten bespaard. Verder zal je ook in de restaurants en bars merken dat het een stuk goedkoper is als Nederland. Dit heeft wel een keerzijde een gemiddeld Spanjaard verdient namelijk een stuk minder dan een gemiddelde Nederlander. Hierdoor kan het voor de Nederlanders een stuk goedkoper zijn om in Spanje te wonen, maar voor Spanjaarden met een minimumsalaris zijn de prijzen in Spanje snel veel te hoog.

De gastronomie in Spanje

In Spanje draait al het beste en mooiste om eten, dat zijn hun eigen woorden! Wanneer je aan een Spanjaard een vraag stelt over hun vakantie zullen ze als eerste over de restaurants en het eten beginnen. Het is ook niet voor niks dat 3 van de beste restaurants ter wereld zich in Spanje bevinden. Of je nu van de typische Paella, Tapas, Pintxos of visgerechten houdt, Spanje heeft het allemaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *