Loading...
Badkamer

Hoe gaat je wasmachine zo lang mogelijk mee?

Heb je net een nieuwe wasmachine en/of wil je weten hoe je jouw wasmachine zo lang mogelijk mee kan laten gaan? Dan ben je bij deze blog op het juiste adres. Je wasmachine is een van de grote energieverbruikers in je huis en is niet goedkoop bij het aanschaffen, dus je wilt natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. In deze blog gaan we het hebben over verschillende manieren om je wasmachine zo lang mogelijk mee te laten gaan, veel leesplezier!

Laat de deur en doseerbakje open

Laat na elke wasbeurt de deur van de wasmachine en het doseerbakje open staan. Als je het deurtje van de wasmachine niet open laat staan kunnen er schimmels ontstaan in de wasmachine omdat er niet genoeg luchtcirculatie is. Wanneer je het deurtje open zet, kan de lucht makkelijk circuleren. Ook in het doseerbakje kunnen schimmels komen en ook kan het gaan stinken, zorg dus dat je ook dit bakje open zet zodat de lucht goed gecirculeerd wordt.

Wastemperatuur en wasmiddel

Was normaal/meestal op lage temperatuur met vloeibaar wasmiddel, dit zorgt ervoor dat je energie bespaart maar ook dat er geen waspoeder aan je wasmachine koekt. Als dit wel gebeurt komen er namelijk schimmels waardoor je wasmachine kapot kan gaan of verstopt kan raken. Was wel zo nu en dan op hoge temperatuur, denk hierbij aan 90 graden of hoger. Dit zorgt ervoor dat achtergebleven vuil weg spoelt, dit blijft namelijk vaak hangen wanneer je op een zuinigere/lage temperatuur wast. Tip: gebruik niet te veel wasmiddel, hierdoor kan je ook een aangekoekte laag krijgen in je wasmachine waardoor er allemaal verschillende schimmels en bacteriën komen wat niet goed is voor de wasmachine. Kijk voor de juiste hoeveelheid wasmiddel op de verpakking van het wasmiddel.

Hou het filter goed schoon

Maak elke 2 maanden de filter goed schoon, hierdoor verbruikt de wasmachine minder energie en gaat hij minder snel kapot. De filter kan namelijk vol met stof en haren zitten die vervolgens in de weg kunnen zitten, de filter kan hier zelfs kapot door gaan. Zorg er ook voor dat er geen spullen in de wasmachine komen die er niet in horen, denk aan pasjes, geld, sleutels etc.

 

Hopelijk heb je iets aan onze tips gehad, heb jij zelf nog een tip voor ons, laat het ons weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *