Loading...
Geen categorie

Hoe u thuis een professionele gelmanicure kunt doen

Het geheim is bekend: ik doe al jaren mijn eigen gelnagels thuis. Ik heb het niet over een manicure met gewone nagellak of de alternatieven voor pseudo-gellak. Ik heb het over het doen van een professionele gel (of schellak) manicure met de exacte producten die in uw salon worden gebruikt. Dit is geen oefening.

Met de juiste techniek en een beetje geduld kun je echt hetzelfde hoogwaardige, langdurige resultaat krijgen voor een fractie van de prijs, zonder je huis te verlaten. Omdat we momenteel allemaal sociaal afstandelijk zijn, wilde ik alles afbreken wat je nodig hebt om een ​​gelmanicure te krijgen en ik beloof je dat iedereen dit kan doen! Hieronder beschrijf ik elk product en elke truc voor het bereiken van een perfecte, gezonde, langdurige manicure (of pedicure) thuis, zodat we allemaal wat geld kunnen besparen en van onze nagels kunnen houden (of we nu zelf in quarantaine zijn geplaatst of niet).

Wat is een gelmanicure en hoe verschilt deze van gewone nagellak?

Dus, waar heb ik het eigenlijk over? Ik heb het over gelmanicures met gellak die is uitgehard met een LED-lamp. Ik gebruik gel- of schellak nagelproducten voor manicures, want zelfs een regelmatige nagellak van goede kwaliteit gaat maximaal vier dagen mee. En dat is op voorwaarde dat het een ongelooflijke manicure is en ik vermijd de afwas of iets al te inspannend met mijn handen gedurende die periode. Daarentegen kan ik met een goede gel- of schellakmanicure wel drie volle weken meegaan – serieus – en ik kan alle afwas doen die ik wil.

Kunt u geld besparen door thuis een gelmanicure te doen?

Hier is de shocker: de kosten van alle benodigdheden van professionele kwaliteit (hieronder vermeld) voor een gelmanicure thuis zijn in feite minder dan de prijs van één gelmanicure in een salon – en u zult veel meer gebruik maken van deze producten dan alleen een manicure. Zelfs een fles nagellak kan jaren meegaan, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. De andere producten die u nodig heeft (hieronder beschreven) gaan zelfs nog langer mee.

De prijzen voor gelmanicures variëren afhankelijk van waar u woont en de salons waar u naartoe gaat. maar een snel overzicht van lokale salons in Nederland laten  zien dat gel- of schellakmanis tussen de €50,- en €70,- geprijsd is. Het is een heerlijke traktatie. Maar misschien niet zo realistisch voor regelmatig onderhoud.

Alle producten en apparatuur die u nodig heeft voor een gel- of schellakmanicure voor thuis:

Hieronder vindt u de volledige lijst met producten die u nodig heeft voor uw gel- (of schellak) ervaring in huis. En houd er rekening mee dat dit producten van salonkwaliteit zijn die je ook als particulier bij een nagelgroothandel kunt bestellen. Dit zijn geen afgezwakte amateurproducten die binnen twee dagen zullen leiden tot spijkers die afbrokkelen. Dit zijn de exacte producten en hulpmiddelen die door salons worden gebruikt, dus het resultaat is een manicure die net zo geweldig is.

 1. Nagelknipper
 2. Nagelriemtrimmer
 3. Nagelvijl
 4. Houten bokkenpoot
 5. Nagelbuffer
 6. Wattenschijfjes
 7. Alcohol wrijven
 8. Nagellakverwijderaar (aceton)
 9. Gel Base Coat & Top Coat Set
 10. Gel Color Polish
 11. Nagelriemolie
 12. LED-lamp
 13. Wegwerp aankleedkussen om je oppervlak te beschermen (ik heb deze toevallig bij de hand voor reizen met een baby, maar je kunt papieren handdoeken gebruiken of wat je maar bij de hand hebt!)
Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *