Loading...
Bouwen & Verbouwen

Huis verbouwen? 4 gouden tips voor een geslaagde verbouwing!

Het verbouwen van een woning vraagt om veel regelwerk. Keuzes moeten gemaakt worden, kosten moeten betaald worden en het kost heel veel inspanning om alles snel en soepel te laten verlopen. Geen wonder dat de meeste mensen niet op een verbouwing zitten te wachten. Toch ontkom je hier niet altijd aan. Een verbouwing is noodzakelijk om je woning in topconditie te houden. Bovendien kan het jouw wooncomfort enorm verhogen. Daarom 4 gouden tips om iedere verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen!

1.    Brainstormen

Allereerst is het belangrijk om met een duidelijke plan van aanpak te komen. Brainstormen is hierbij van essentieel belang. Zet daarom eerst eens alles op papier. Wat wil je precies met de verbouwing bereiken? Wat moet er gedaan worden? Hoeveel mag dit allemaal gaan kosten? Zijn er dingen die je zelf wilt doen of wil je de gehele verbouwing aan een aannemer overlaten? Dit zijn allemaal vragen die je vooraf beantwoord moet hebben.

Tekenen huis is een goede manier om de verbouwing in kaart te brengen. Hierbij maak je een waarheidsgetrouwe plattegrond, waarin je de nodige klussen in kaart brengt. Hierdoor is het voor jezelf en de professionals een stuk eenvoudiger om het doel van de verbouwing te begrijpen.

2.    Reserveer 8% van het budget voor onvoorziene uitgaven

Een verbouwing kost veel geld. Hoewel je de meeste kosten van tevoren in kaart kunt brengen, betekent dit niet dat je met alle mogelijke scenario’s rekening kunt houden. Feit blijft dat men tijdens een verbouwing veel onvoorziene uitgaven te verwerken krijgen. Daarom is het verstandig om alvast een spaarpotje voor die uitgaven aan te leggen. Reserveer ongeveer 8% van je totale budget voor deze onverwachte kosten. Zo kom je nooit voor vervelende verrassingen te staan en zijn vrijwel alle mogelijke financiële klappen op te vangen.

3.    Informeer naar vergunningen

The sky is the limit als het gaat om creativiteit, maar dat geldt natuurlijk niet bij alle verbouwingen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er voor een specifieke verbouwing toestemming nodig is van de gemeente. Bijvoorbeeld omdat zij in hun bestemmingsplan restricties hebben opgelegd. Informeer daarom eerst bij de gemeente of de door jou bedachte plannen wel mogelijk zijn en of hier vergunningen voor aangevraagd moeten worden. Het zou immers heel veel problemen op kunnen leveren als je verbouwing niet voldoet aan de hedendaagse regelgeving.

4.    Schakel een vakman in

Ben je enorm vaardig in het uitvoeren van verbouwingen en alledaagse klussen? Bedenk dan goed welke dingen je zelf wilt aanpakken en wat je beter kunt uitbesteden. Hoewel je in de ideale wereld waarschijnlijk graag alle klussen zelf aanpakt is dit doorgaans niet de realiteit. Het kost veel tijd en energie om alles zelf te doen. Iets wat je bij een gewone fulltime baan natuurlijk niet hebt. Daarnaast ontbreekt het soms ook aan kunde. Niemand heeft overal verstand van. Jij dus ook niet. Zit je dus met vragen of kan je wel wat hulp gebruiken? Schakel dan tijdig een deskundige in. Dan kan dat bad in slaapkamer misschien toch nog gerealiseerd worden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *