Loading...
InterieurWoonkamer

Je huis decoreren voor kerst

Het is halverwege oktober en dit betekent dat er steeds meer kerstproducten in de schappen liggen. Misschien vind je dit onzin, misschien heb je je kerstspullen al ingekocht. Het is in ieder geval het juiste tijdstip om na te denken over hoe jij je huis gaat versieren voor de kerst.

Mooi groen is niet lelijk

Misschien heb je niet zo’n behoefte aan een kerstboom in de kamer, dit zorgt toch voor rotzooi en als je een kat of kleine kinderen hebt kan dit uitlopen in veel chaos. Maar dit betekent niet dat er geen alternatieven zijn. Je kan gaan voor een kunstkerstboom, maar groene decoraties zijn ook altijd een goed idee. Zet bijvoorbeeld een paar takken in een vaas, versier het groen met lichtjes,, bloembolle en een paar kerstballen. Hang een mooie kerstkrans aan de deur en voilà, jouw huis is klaar voor de kerstdagen. Zonder een kerstboom nodig te hebben.

Maak het af met een kerstster

Je wilt tijdens de kerstdagen de kerstsfeer naar jouw woonkamer halen. Dit kan je doen met één van de favorieten: de kerstster. Ze zijn mooi, zeker met het kerstverhaal in de hoofdrol en het past echt bij kerst. Je hebt ze in allerlei verschillende soorten en maten, zo kan je er eentje uitzoeken die echt bij jouw huis en kamer past.

Je kan een kerstster goed combineren met een aantal sterren met of zonder licht en hang ze boven de eettafel, voor het raam of in een hoek. Zo weet je zeker dat het huis er echt feestelijk uit ziet. Zeker als je op een blad op tafel een aantal kaarshouders zet, omringt met kerstdecoratie en wat lekkerheden.

Natuurlijke kerstsfeer

Als je een natuurlijke kerstsfeer in jouw kamer wilt hebben, hebben wij goed nieuws voor jou. Met glazen stolpen en vazen heb je al genoeg. Ga vervolgens een keer lekker wandelen en verzamel dennenappels, bessen-takken of een mooi stuk hout. Gooi de verzamelde aanwinsten in bijvoorbeeld een vaas en je hebt al een hele mooie decoratie dat natuurlijk overkomt. Je kan de dennenappels ook in de vensterbank leggen omringt met takjes of nepsneeuw om dit effect te krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *