Loading...
Bouwen & Verbouwen

Kitten kan je leren

Niet iedereen is kitter van beroep. Voor velen van ons is het kitten geen dagelijkse bezigheid. Daarom is het verstandig om het eerst uit te proberen, zodat je na een beetje oefenen als een echte professional aan de slag kunt gaan. Het oefenen kan op een kartonnetje. Zorg ervoor dat je vloeiende beweging hebt en dat de kitranden over de juiste dikte beschikken. Zelfs de echte professionals oefenen vaak eerst met het stukje dat ze moeten gaan kitten. Ieder stuk is natuurlijk anders en ze willen graag de lastige hoekjes ontdekken. Het eerste rondje kitten ze daarom vaak ‘droog’, dus zonder echt gebruik te maken van kit. Lees snel verder en ontdek meer over het kitten. 

Aan de slag 

Na een aantal keren oefenen, is het tijd om echt van slag te gaan met het kitten. Het kitten moet plaatsvinden in een vloeiende beweging, dus je moet zeer secuur zijn. Het kitpistool dien je in een hoek te houden van ongeveer 45 graden en hierbij richt je de spuit naar beneden toe. Je doet alle randen in één vloeiende beweging en pas aan het einde laat je de spuit los en trek je de spuit voorzichtig naar achteren toe. Het oefenen is erg belangrijk als jij het kitten onder controle wilt krijgen. Indien jij maar één keer per jaar de kitspuit pakt, dan krijg je het kitten waarschijnlijk niet onder de knie. Door vaker te oefenen word je vanzelf een echte professional. 

De afwerking 

Om een strak resultaat neer te zetten, worden de kitranden afgestreken. Dit kan door middel van water en zeep. Het advies is wel om gebruik te maken van een neutrale zeepsoort. In een normale zeepsoort zit hoogstwaarschijnlijk citroenzuur en dat kan het siliconenkit enorm gaan aantasten. Bij het weghalen van het overtollige kit, wordt er veel gebruik gemaakt van een mesje of een klein houtje. Het maakt in principe niet heel veel uit met welk voorwerp jij het kit afstrijkt. De enige eis is dat het voorwerp niet hol is. Je dient het overtollige kit namelijk recht af te strijken en met een hol voorwerp creëer je wellicht ook in een hol in het kit. Tijdens het afstrijken druk je het kit een beetje aan, zodat de naad goed wordt gevuld met kit. Je moet niet te hard duwen, want dat kan ervoor zorgen dat het kit beschadigd en niet meer waterdicht is. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *