Loading...
Wonen

Nieuwe gordijnen aanschaffen

Ben jij van plan om nieuwe gordijnen op te hangen? Mooie gordijnen kunnen jouw huis een nieuw uiterlijk schenken, daarom is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zoals kleur, interieur en smaak. Daarnaast is het ook handig om alles goed op te meten zodat je het op de juiste manier kunt ophangen. Lees hier meer over deze onderwerpen.

Kleur

Het introduceren van een nieuwe kleur in huis is een goed idee als je op zoek bent naar een verandering. Gordijnen bieden een subtiele manier van decoratie, daarom kun je gemakkelijk een statement kleur in je interieur aanbrengen. Kleur heeft veel invloed op je stemming, kies daarom een kleur waar je blij van wordt. Om ervoor te zorgen dat alle kleuren goed bij elkaar passen kun je kleurpaletten zoeken. Online staan veel van dit soort combinaties, zoek de kleuren die jij mooi vindt en kijk wat daarbij past. Match bijvoorbeeld de kleuren van je gordijnen samen met de kussens op de bank. 

Woonruimte

Welke gordijnen jij kiest, is afhankelijk van je huidige interieur. Welke kleuren passen bij je meubels? En welke materiaalsoorten heb je in je huis? Misschien heb je veel zachte stoffen zoals satijn of velvet, dan is het goed om hier rekening mee te houden. Ook is de ruimte zelf belangrijk, welke gordijnen je kiest, is namelijk afhankelijk van de hoeveelheid licht die er binnenkomt. Misschien wil je jouw voorzetramen niet te veel bedekken omdat het anders te donker is. In dat geval kies je voor een dunne stof waar veel licht doorheen komt. 

Smaak

Iedereen heeft een andere stijl, zo houdt de ene van een minimalistische inrichting met enkele kleuren, terwijl de ander misschien zo veel mogelijk kleuren wil combineren. Welke gordijnen jij kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en misschien dat van je huisgenoot. Hebben jullie uiteenlopende smaken met betrekking tot het interieur? Probeer dan compromissen te sluiten waarbij jullie allebei tevreden zijn. Laat bijvoorbeeld je partner het type gordijn kiezen en kies zelf de kleur, of andersom. Houd rekening met de rest van de inrichting, zodat alles bij elkaar past.

Opmeten en ophangen

Uiteraard is het erg belangrijk om je raam goed op te meten, zodat je zeker weet dat je gordijnen passen. Online vind je diverse uitleg van het opmeten van je raam. Zodra je het betreffende raam hebt opgemeten kun je kijken naar maten van gordijnen. Kies voor kant-en-klare gordijnen of ga voor gordijnen op maat. Kijk goed naar de manier hoe de gordijnen moeten worden opgehangen en wat je hier nog meer voor moet doen. Een makkelijke manier is het ophangen van een rails en het kiezen van gordijnen met grote gaten waar de rails doorheen kan. 

Conclusie

Schaf jij nieuwe gordijnen aan? Kies dan een kleur waar je blij van wordt en houd rekening met de rest van de woonruimte om ervoor te zorgen dat alles goed bij elkaar past op het gebied van kleur, materiaal en stijl. Controleer van tevoren hoe de gordijnen moeten worden opgehangen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *