Loading...
Tuin

Zo richt je je dakterras in

Heb jij het geluk dat je een dakterras hebt? Hoe lekker is dat! In de zomer heerlijk ’s avonds buiten zitten met een mooi uitzicht over de buurt. Maar hoe richt je je dakterras nu eigenlijk in? Je wilt natuurlijk dat je dakterras de perfecte ontspanning plek wordt. Lees daarom onderstaande tips over hoe je dit doet.

Bepaal de functie van je dakterras

Voordat je je dakterras kunt inrichten moet je natuurlijk bepalen wat de functie van het dakterras wordt. Wil je er een loungebak en een ligbed neerzetten zodat je heerlijk kunt zitten? Of wil je liever uitgebreid aan tafel kunnen zitten met vrienden en lekker eten? Als je dakterras niet zo groot is kun je ook kiezen voor multifunctionele meubels. Hiermee bespaar je ruimte en kun je je dakterras toch gebruiken voor meerdere dingen.

Kies een geschikte ondergrond

Een dakterras is natuurlijk op een dak, logisch. Je moet er dan ook rekening mee houden dat je een goede ondergrond kiest en niet te veel zware meubels op het dakterras plaatst. Anders zak je voor je het weet ineens door het dak. Zoek dan ook uit, voor je het dakterras inricht, wat het draagvermogen van het dak is. Vind je de vloer van je dakterras niet heel mooi maar heb je deze wel nodig voor de stevigheid? Leg er dan een leuk vloerkleed voor in de tuin neer. Zo ziet je dakterras er toch sfeervol en mooi uit!

Een zomers gevoel met veel planten op je dakterras

Omdat je met een dakterras vaak wat hoger zit, is de lucht droger en is er meer zon en wind. Hierdoor zijn niet alle planten geschikt voor een dakterras. Verder zitten natuurlijk al je planten op je dakterras in een pot, waardoor ze kwetsbaarder zijn dan planten in de tuin. Kies daarom voor plantenpotten waarbij het overtollige water eenvoudig kan weglopen, waardoor je planten overleven op je dakterras.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *