Loading...
Tuin

Soorten potten en bakken voor je planten en bloemen

Je wilt wel wat leuke dingen voor je tuin of balkon hebben, zodat jij ook lekker kan genieten van je plekje. Een paar plantjes daar, een aantal bloemetjes hier en dan kan je het heel gezellig maken bij jou. Wel zo leuk wanneer je gasten hebt die dan ook genieten van jouw plekje, kan jij er zelf ook van genieten wat heel belangrijk is. Daarom een aantal mogelijkheden om leuke potten of bakken voor jouw planten of bloemen.

DIY bloemenbak

Je zou je eigen bloemenbak kunnen maken. Je kan het van betonnen bakken maken, van hout als je het liefst iets rustieks hebt of van cortenstaal. Maak er dan eentje die als een geheel werkt, zodat je een soort van kleine bloemenzee hebt waar menig mens nog wel eens jaloers op kan zijn. Je kan het natuurlijk ook in vakjes maken, zodat je van allerlei soorten planten en bloemen hebt en zo een mooi én gevarieerde bak vol met planten en bloemen hebt. Met een rvs buis kan je ook een frame maken voor een bloemenbak en afwerken met metaal of hout. Je weet dat het frame goed staat en kan dan altijd nog andere materialen gebruiken om het in te kleden.

Potten en bakken met functie

Je kan ook iets kopen wat een goede functie heeft voor jouw planten en bloemen. Wat dacht je van een pot of bak met een drainagesysteem? Of een watergeefsysteem? Dat is wel heel handig en hoef je niet een boek te kopen om jou te helpen hoe jij je bloemen en planten niet dood maakt. Niet iedereen heeft groene vingers en anders heb je misschien even een opstartmoment nodig, voordat jij ze wel hebt.

Het onderhoud

Wat kun jij doen om jouw potten en bakken goed te onderhouden. Vorstbestendig of niet, kleine beetjes helpen altijd.

  • Zorg ervoor dat het overtollige water weg kan als het moet dus creëer één of meer gaten in de bodem
  • Om te voorkomen dat die gaten weer dicht gaan, leg er wat potscherven over de gaten.
  • Zorg ervoor dat de bakken en potten niet vast kunnen vriezen aan de grond wanneer je die in de winter laat staan. Anders kan het gaan roesten of krom gaan staan

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *