Loading...
Bouwen & Verbouwen

Verbouwen middels een kruipruimte

Veel woningen hebben er eentje, een kruipruimte. Het is een ruimte onder de vloer waar je bijna nooit zult zijn. Misschien weet je niet eens of je huidige woning wel een kruipruimte heeft en waar die dan zit. Een veel voorkomende plek is bij de voordeur, maar moet niet. Een kruipruimte wordt eigenlijk ook alleen gebruikt bij een verbouwing, bijvoorbeeld als je de vloer opnieuw wilt isoleren. Ben je dit van plan, dan moet de kruipruimte uiteraard wel toegankelijk zijn. Helaas komen er nog wel eens gebreken voor bij het naderen van een kruipruimte.

Gebreken van een kruipruimte

Een kruipruimte kan diep zijn, maar ook totaal niet. Soms zijn ze maar 40cm diep en moet je kruipend aan de slag, velen zien er dan ook tegenop om hierin aan de slag te gaan. Water in kruipruimte is ook een veel voorkomend probleem. Water in je kruipruimte is niet gelijk paniek, maar is niet ideaal wanneer je erin moet. Misschien dat je huidige kruipruimte ook wel blank staat zonder dat je hier weet van hebt. Toch kan een kruipruimte vol met water ook reden zijn tot actie. Het vocht kan namelijk optrekken in je woning en schimmels veroorzaken. Een professional inschakelen is in dat geval geen slecht idee. Van Santen Inspectie is hierin een gespecialiseerd bedrijf die alles voor je regelt, van inspectie tot het verhelpen van het probleem.

Kruipruimte laten uitgraven

Wil je jouw kruipruimte verdiepen om zo extra ruimte te creëren of een kelder aan te brengen? Dat kan! Er wordt vaak gekozen om van een kruipruimte een kelder te maken. Door het verdiepen en aanbrengen van betonnen wanden ontstaat er een kelder. Uiteraard moet je hierbij wel letten op de fundering onder je woning, tot hoe diep kun je gaan. Soms kan je gaat tot 2,5 meter, maar vaak ook maar tot de 1. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *