Loading...
Wonen

Waar je op moet letten bij het kopen van een woning in Tilburg

Een huis kopen in Tilburg kan stressvol zijn, de huizenmarkt in Tilburg is namelijk erg concurrerend en de prijzen zijn historisch hoog. Ondanks dat de huizenmarkt concurrerend is zal je waarschijnlijk toch een grote eisenlijst hebben. In deze blog neem ik mee op welke elementen je moet letten wanneer je geneigd bent om direct over te gaan op kopen bij het zien van een bord met huis te koop Tilburg.

 

Juridische controles

Het lijkt allemaal erg makkelijk, je koopt een huis en zorgt ervoor dat het huis dat alles op papier staat en het huis is van jou. Echter is het meestal iets ingewikkelder, een huis kan namelijk uit een erfenis of scheiding komen, dit maakt de koop een stuk lastiger. Hiernaast kunnen er bijvoorbeeld ook rechtszaken lopen die over de omgeving of de woning gaan. Wees hierbij kritisch en stel gerichte vragen aan de verkoper, de verkoper heeft de plicht je hierover te informeren.

 

Ontbindende voorwaarden

Ontbindende voorwaarden zijn voorwaarden waardoor jij van de koop kan afzien als er onverwachte dingen gebeuren. Hierbij kan bijvoorbeeld een voorbehoud van financiering in het koopcontact worden gezet. Dit zorgt ervoor dat je bescherming hebt als je geen hypotheek hebt kunnen krijgen. Hiernaast kan er in het koopcontract ook een voorbehoud voor de bouwkundige keuring worden ingebouwd. Dit zorgt ervoor dat als er veel onderhoud aan het huis is, jij hiervoor bent beschermd.

 

Eisen aan een woning

Vaak begint je reis naar een droomwoning in Tilburg met een lijst aan eisen. Vaak komen kopers niet aan het totaallijstje aan eisen. Zorg er daarom voor dat je je lijst opdeelt in 2 categorieën, een categorie met eisen die je persé in de woning wilt en de andere categorie met eisen die een mooie toevoeging zouden zijn maar geen noodzaak hebben. Op deze manier heb je voor jezelf helder welke noodzakelijke eisen je hebt en met welke eisen je eventuele concessies kan doen bij het vinden van je droomhuis in Tilburg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *